Gaziantep’teki eğitim merkezlerinden her yaş grubu faydalanıyor

Gaziantep’teki eğitim merkezlerinden her yaş grubu faydalanıyor

Gaziantep’teki eğitim merkezlerinde gençlik yıllarında okuyamamanın burukluğunu yaşayan kadınlar okuma-yazma öğrenirken gençler de üniversite sınavına hazırlanıyor.

Eğitimin her alanına önemli destekler veren Şahinbey Belediyesi, gençlik merkezlerinde ve sosyal tesislerde her yaştan vatandaşa sunduğu imkanlarla çeşitli dallarda eğitimler veriyor.

Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde okuma yazma öğrenen kadınlar ve üniversite sınavına hazırlanan gençler, hayatlarına Şahinbey Belediyesi’nin imkanlarıyla yön vermenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Covid-19 salgını tedbirleri çerçevesinde merkezde eğitim gören öğrenciler üniversite sınavlarına hazırlanarak geleceklerine yön verirken gençlik yıllarında okuyamamanın burukluğunu yaşayan kadınlar ise okuma-yazma öğrenmenin mutluluğu yaşıyor.

Çocukluklarında ve gençlik yıllarında okuma-yazma öğrenememenin burukluğunu yaşadıklarını dile getiren kadınlar, “Zamanında ailelerimiz bizi okutmadı. Gençlik yıllarımızda da evlenip çocuk sahibi olduğumuz için okuma-yazma öğrenmeye imkanlarımız elvermedi. O dönemler de böyle gençlik merkezleri ve sosyal tesislerde yoktu. Allah Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan razı olsun. Onun yaptırdığı Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ne gelerek okuma-yazma öğreniyoruz. Okuma-yazma bilmemek çok kötü. Hastaneye ve alışverişe giderken hatta bir otobüse binerken bile çok zor anlar yaşıyoruz. Sürekli birilerine soruyoruz. Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ndeki okuma yazma kursuna gelerek bu sıkıntılarımız ve sorunlarımızı aştık.” diye konuştular

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler de Tahmazoğlu’nun eğitim anlamında büyük bir desteğini gördüklerini dile getirdiler.


Eğitim merkezlerinden her yaş grubu faydalanıyor

Eğitim merkezlerinden her yaş grubu faydalanıyor

Eğitim merkezlerinden her yaş grubu faydalanıyor

Eğitim merkezlerinden her yaş grubu faydalanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler