Gaziantep'teki hastanelerde Corona virüs tedbirleri alındı

Gaziantep'teki hastanelerde Corona virüs tedbirleri alındı

Yeni tip Corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde dezenfekte çalışması yapıldı.

Corona virüs tedbirleri kapsamında hastane baştan sona kadar tam teşekkülü bir şekilde dezenfekte edilirken, doktorlar ve diğer sağlık personelleri ile hasta ve hasta yakınlarının virüsten korunması için gereken tüm tedbirler alındı.

Hastanede virüsten korunmak için üst düzey filtreli maskeler, görevli sağlık personeline dağıtılırken, dezenfektanlar da hastanenin çeşitli bölümlerine yerleştirildi.

Hastanedeki virüs tedbirleri ile ilgili bilgi veren Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, Corona virüs için hastanede tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Zengin, "Hastanemizde Corona virüs tespiti yapılmış hiçbir hastamız bunmamaktadır. Hastanemizde Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü algoritmalara göre tüm tedbirleri aldık." dedi.

Hastanenin baştan sona çeşitli ilaç karışımları ile dezenfekte edildiğini dile getiren Prof. Dr. Zengin, hastane kampüsü ve hastane binası içindeki tüm ünite ve birimlerin de virüse karşı gereken şekilde hazırlandığını aktardı.

Zengin, sağlık personelleri ve şüpheli hastaların hastanede güven içinde olması için Sağlık Bakanlığının önerdiği koruyucu önlemleri aldıklarını ve tüm sağlık hizmetlerinin aynı güven içinde yürütüldüğünü kaydetti.

Hastanede görev yapan tüm doktor, sağlık çalışanları ve diğer personellerin ihtiyaç halinde kullanması için maske ve dezenfektanların temin edildiğini belirten Zengin, "Hasta ve hasta yakınlarının virüsten korunması için ayrıca Corona virüs şüphesiyle ilgili hastanemize başvuran hastalarla temas eden tüm sağlık ekibi için gerekli koruyucu önlemler alınmıştır. Eksiksiz tüm malzemeler temin edilmiştir." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen virüsten korunma çalışmalarının ve önlemlerin tamamının kendi hastanelerinde de sağlandığını belirten Zengin, şunları söyledi:

"Hastanemizde herhangi bir Corona virüs vakası bulunmamaktadır. İlerleyen zamanlar açısından da böyle bir vakanın yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız. Vakanın Türkiye ve kent genelinde yayılmaması için her yerde önlemler alındığı gibi biz de bu önlemlerimizi aldık. Tüm sağlık çalışanlarımız ile hasta ve hasta yakınlarımızın hastanemizde bu virüse karşı tedbirli davranabilmesi adına gereken tüm hazırlıklarımız tamamdır."

İLKHA


Gaziantep'teki hastanelerde Corona virüs tedbirleri alındı

Gaziantep'teki hastanelerde Corona virüs tedbirleri alındı

Gaziantep'teki hastanelerde Corona virüs tedbirleri alındı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.