Gaziantep’teki korkunç kazadan dakikalar öncesi görüntüler ortaya çıktı

Gaziantep-Nizip yolunda 16 kişinin hayatını kaybettiği ve 22 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili dakikalar önce çekilen görüntüleri ortaya çıktı.

Gaziantep-Nizip yolunda bir yolcu otobüsünün, daha önce kaza yapan bir araca müdahale için olay yerinde bulunan itfaiye, ambulans ve haber ajansı canlı yayın aracına çarpması sonucu feci bir kaza meydana gelmiş, kazada 16 kişi hayatını kaybetmiş ve 22 kişi de yaralanmıştı.

Sosyal medyada çıkan görüntülerde birinci kazadan sonra, ikinci kazadan önce çekildiği görülen videoda kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri ve İHA canlı yayın aracının olduğu görüldü.


Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül ise, meydana gelen ilk kazadan sonra emniyet dubalarının yola indirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

Gaziantep-Nizip otoyolundaki kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. Birinci kazadan sonra, ikinci kazadan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde; kurtarma ekipleri emniyet şeridinde bekliyor ve emniyet dubaları yan tarafta açık şekilde görünüyor. Gündüz gözüyle üç şeritli yol. Birinci kazadaki araç tek taraflı kaza yaparak şarampole yuvarlanmıştır. Otoyolda, kaza yapıp bekleyen bir araç bulunmamaktadır. Kurtarma ekipleri emniyet şeridinde beklerken, yaklaşık 300 m geriden zikzak çizip ve 100 m kala yan yatıp kayarak gelen otobüsün altında kalmıştır.
Sevk edildiği adli mercilerce tutuklanan otobüs şoförünün ise çıkan ilk ifadesinde ilk kazayı gördüğünü ve direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüsün yan devrildiğini kazaya sebebiyet verdiği için üzgün olduğunu söyledi.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları küçük dubaların kaza mevkinde fark edilmediğini dikkat çekerek daha büyük dubaların konulması ve emniyet şeritlerinin çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca otobüsler için belirlenen hız sınırının 100 kilometre olduğu TAG Otoyolu'nda kazaya karışan otobüs hızının 130 olduğu iddia edildi.

Meydana gelen kazadan dolayı başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler