Gaziantep'teki müzeleri binlerce kişi ziyaret etti

Gaziantep'teki müzeleri binlerce kişi ziyaret etti

​Müze ziyaretçi sayıları, 2020 yılının Ocak ayı verileri, bir önceki yılın aynı ayındaki ziyaretçi sayılarına göre yüzde 43 oranında kayda değer bir artış yaşandığı belirtildi.

Ünlü Seyyah Evliya Çelebi'nin Seyahatname 'sinde "Şehr-i Ayıntab-ı Cihan" olarak nitelendirdiği ve gastro turizmde yıldız şehirler içinde yer alan Gaziantep'e gelen yerli ve yabancı turist sayısında 2019 yılı ve 2020 Ocak ayında gözle görülür bir artış yaşandı.

Gaziantep Valiliği tarafından paylaşılan bilgilerde, kültürel zenginlikleri ve yüzlerce yıllık tarihi dokusu ile göz dolduran Gaziantep'in Yesemek, Zeugma ve Arkeoloji müzelerini 2018 yılında 287 bin kişinin ziyaret ettiği ve ziyaretçi sayısının 2019 yılında yüzde 40 oranında artarak 403 bin kişiye ulaştığı yer aldı. 2020 Ocak ayında ise yüzde 43 oranında artarken konaklayan kişi sayısı da yüzde 6,3 oranında artış gösterdi.

En çok müze ziyareti 2019 yılında 356 bin kişi ile Zeugma Müzesi'ne gerçekleşirken, bu müze geçen yıl ile kıyaslandığında ziyaretçi sayısını yüzde 33 oranında artırdı. En yüksek artış oranı da 2019 yılında bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısını yüzde 41 oranında artıran Arkeoloji Müzesi'ne ait.

Gaziantep'i ziyaret eden turist sayılarındaki genel artış işletme belgeli otellerdeki toplam konaklama rakamlarına da yansıdı. Otellerde 2018 yılında 676 bin kişi konaklarken bu rakam 2019 yılında 719 bin kişiye ulaştı. 2020 yılının Ocak ayında ise bir önceki yılın aynı ayına kıyasla % 22 oranında bir artış yaşandı.

2019 yılında toplamda 125 bin yabancı turistin konakladığı Gaziantep'e gelen yabancılar sırasıyla Irak, Suriye, Almanya, İtalya ve Amerikalı turistlerden oluşurken 2020 yılında GastroAntepFest ve Teknofest gibi büyük organizasyonların etkisiyle ziyaretçi sayılarındaki artışın hızla devam etmesi bekleniyor.

İLKHA


Gaziantep'teki müzeleri binlerce kişi ziyaret etti

Gaziantep'teki müzeleri binlerce kişi ziyaret etti

Gaziantep'teki müzeleri binlerce kişi ziyaret etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.