Gaziantep’teki oda başkanları: "Haksız fiyat artışı yapanlara fırsat vermeyeceğiz"

Gaziantep’teki oda başkanları: "Haksız fiyat artışı yapanlara fırsat vermeyeceğiz"

Corona virüs nedeniyle son günlerde özellikle maske ve dezenfektan gibi bazı hijyen ürünlerine aşırı zam yapan firmalara ceza geliyor.

Yeni tip Corona virüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen aşırı artışlara karşı tedbirler almaya başladıklarını belirten Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, fahiş fiyatla mal satışı yapan firmaları uyardılar.

Ünverdi yaptığı açıklamada, "Oda olarak 81 ildeki oda ve borsalarımızla birlikte ürünlerde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarımızı çalıştırmaya başlayacağımızı ve gerekli yasal işlemleri yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız"

Bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlara karşı tedbirler aldıklarını belirten Ünverdi, "Herkes bilmeli ki vatandaşları mağdur edenlere karşı kesinlikle sessiz kalmayacağız. Dünyanın felaketlerle boğuştuğu bir dönemde, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz böylesi bir süreçte, bu tür uygulamalar, zamlar milletimizde hem derin yaralar açmakta, hem de mağduriyetlere sebebiyet vermektedir. Bu sebeple konuya hassasiyetle eğilecek, fırsatçılara fırsat vermeyeceğiz. Fırsatçılara karşı gereken uygulamaları yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

"Vatandaşlarımızı mağdur ederek haksız fiyat artışı yapanlara asla fırsat vermeyeceğiz"

Haksız fiyat artışında bulunarak vatandaşları mağdur eden firmalara kesinlikle fırsat vermeyeceklerini belirten Akıncı da 81 ildeki oda ve borsalarla birlikte bu firmaların gerekli cezaları almaları için disiplin mekanizmalarını çalıştıracaklarını ifade etti.

Yeni tip Corona virüs ile ilgili yaşanan bazı hadiselerin ardından bazı sektörlerde bu durumu fırsata çevirmek isteyenlerin fiyatları spekülatif noktalara kadar taşıdığının tespit edildiğini vurgulayan Akıncı, bu fırsatçılara karşı asla sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Dünyanın salgınla mücadele ettiği bir dönemde daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını kaydeden Akıncı, "Vatandaşlarımızı mağdur ederek, haksız kazanç elde etmek isteyenlere taviz vermeyeceğimiz gibi en ağır şekilde cezalandırılmaları içinde mücadele edeceğiz. Gaziantep Ticaret Borsası olarak TOBB öncülüğünde 81 ilde oda ve borsalarımızla birlikte, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler