Gaziantep'teki uyuşturucu operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı

Gaziantep'teki uyuşturucu operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı

​Kentte "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik helikopter destekli düzenlenen operasyonda 86 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kişilere yönelik bir süredir yürütülen istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucu daha önce belirlenen bazı adreslere baskın düzenlendiği belirtildi.

Merkez Şehitkâmil ilçesinin, Çakmak ve Yaprak mahallelerine düzenlenen operasyonda, aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı 604 polis görev alırken drone, narkotik ve dedektör köpekleri ile operasyona destek verildi.

2 bin 100 kişinin üst aramasının yapıldığı operasyonda, 43 ev, 28 umuma açık yer ve 460 araçta arama yapıldı.

34 şüphelinin uyuşturucu sattığı gerekçesiyle gözaltına alındığı operasyonda, mahallelerin girişlerinde yapılan uygulamalarda bazı araçlar da kontrol edilirken, şüpheli kişilerin de GBT sorgulaması yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda ise 83 kilo esrar, 1 kilo 200 gram eroin, 1 kilo 450 gram sentetik uyuşturucu, 280 uyuşturucu hap, 4 hassas terazi, 4 tabanca ve 2 pompalı tüfek ele geçirildi.

"Uyuşturucu imal ve ticareti, uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak" suçlarından gözaltına alınan 34 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İLKHA


Gaziantep'teki uyuşturucu operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.