Gazze’deki Engelleri Kaldır yardım kampanyası

Gazze’deki Engelleri Kaldır yardım kampanyası

Bingöl İHH, Gazze’deki mazlumların yarasını sarmak için başlattığı tekerlekli sandalye kampanyası devam ediyor.

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği'nin (Bingöl İHH) Gazze’deki mazlumların yarasını sarmak için başlattığı tekerlekli sandalye kampanyası devam ediyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Filistin’deki drama duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

“Gazze’nin uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda”

Ambargo ve abluka altındaki Gazze’nin uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu anımsatan Gili, 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hastanın olduğunu belirterek, “Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail’in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor.” dedi.  

“Gazze’nin 1948’de 60 bin olan nüfusu 2003’te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı”

İHH’nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi vasıtasıyla yürütüldüğünü ifade eden Gili, şunları söyledi: “Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 3 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına, meslek öğrenmesine olanak sağlıyor. İsrail ablukası sebebiyle Gazze’de hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküş yaşanıyor. Nüfus yoğunluğu açısından neredeyse dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze’nin 1948’de 60 bin olan nüfusu 2003’te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı.”

“Gazze’de İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediliyor”

Gili,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “İsrail işgali sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalarak Gazze’ye sığınan Filistinlilerin oluşturduğu bu nüfus yoğunluğu, Gazze’deki insani krizi derinleştiren en büyük neden. Gazze’ye elektrik verilemiyor, hastaneler düzgün çalışamıyor. Sanayi işlemiyor. Şu anda 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hasta var. İlaç yok, tıbbı malzeme yok, gıda yok. 12 yıldır insanlar işgalci İsrail devleti baskısı ve saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze adeta açık bir cezaevi. İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediyor. Dünya sessiz… İsrail saldırıları sonucu insanlar, ya hayatlarını kaybediyor ya da sakat kalıyorlar.”

Gazze’deki “Engelleri Kaldır” yardım kampanyası

Gazze’de Engelleri Kaldır’ kampanyası hakkında bilgiler veren Gili, hayırseverlere şu çağrıda bulunarak, “İsrail saldırıları sonucu engelli olan kardeşlerimizin büyük bir kısmı maddi yetersizliklerden dolayı engelli sandalyesine sahip olamadığı için evlerinden dışarı çıkamıyor. İsrail saldırıları sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalan insanlar ve Gazze’deki tüm mağdurlar için engelleri birlikte kaldıralım. Sizde bir tekerlekli sandalye bağışlayarak Gazze’deki kardeşlerimizin hayata tutunmasını sağlayabilirsiniz. Gazze’de saldırlar sonucu sakat kalan ve diğer tüm engelli kardeşlerimiz için gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım kampanyamıza destek olabilirsiniz. 1500 TL karşılığında bir ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ayrıca 3072’ye “SANDALYE” yazıp kısa mesaj gönderen vatandaşlarımız 5 TL bağışta bulunabilirler. Filistinli kardeşlerimize yardım yapmak için hayırseverlere çağrımız, gelin bu kardeşlerimize yardımcı olalım, onları bu zor ve zahmetli gününde yalnız bırakmayarak desteklerimizi sunalım.”  şeklinde konuştu.

Gili, Gazze’deki Engelleri Kaldır Yardım Kampanyası’na destek vermek isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: 

“Türkiye Finans Bankası Bingöl Şubesi Hesap No: 2625066-1

IBAN NO: TR42 0020 6001 8702 6250 6600 01

0536 619 78 62”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.