Gençler sabah namazında buluştu

Gençler sabah namazında buluştu

Türkiye Gençlik Vakfı, 81 il ve 404 ilçede "Türkiye gençliği kıyamda" temalı sabah namazı etkinliği düzenledi.

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) 81 ile 403 ilçe olmak üzere Şırnak'ın Silopi ilçesinde de "Türkiye Gençliği Kıyamda" temalı sabah namazı etkinliği düzenledi.

TÜGVA Silopi temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik, ilçenin merkez camisi olan Çarşı Camii'de gerçekleştirildi. Sabah ezanının okunmasıyla abdestini alan vatandaşlar, camide cemaatle sabah namazını kıldı.

Eller, İslam coğrafyasında zulüm gören Müslümanlar için semaya kaldırıldı. Ardından cemaate hitap eden İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, sabah namazının hemen hemen unutulduğu bir zamanda düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Ardında camide kurulan sofra ile cemaate sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Düzenledikleri etkinlik ile İLKHA'ya açıklamada bulunan TÜGVA Silopi ilçe temsilcisi Fırat Haşimoğlu, 81 il ve 404 ilçede her hafta sabah namazı etkinliği düzenleyeceklerini ifade etti.

Haşimoğlu, "Türkiye Gençlik Vakfı olarak 81 il ve 404 ilçemizde aynı anda sabah namazında buluştuk. Sohbetimizi gerçekleştirdik, çorba ikramımızı yaptık. Katılanlardan Allah razı olsun. Allah'ın izniyle bu son etkinliğimiz olmayacak. Her hafta sabah namazında gençlerimizi, gönüldaşlarımızı toplayarak sabah namazında kıyama duracağız." dedi.

"Namaz samimiyet ve teslimiyettir"

Cami cemaatinden Cemal Sansür, namazın samimiyet olduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler hakikaten elzem bir adımdır. Toplumumuzun ahlaki bir çöküntüde olduğu bir zamanda, manevi bir yoksunluk döneminde bu tür etkinliklerin daim olması gerekiyor. Namaz bir fırsattır. Rabbe olan bağlantının bir aracıdır. Eğer bu namazın ihyasını hakikaten gereken hassasiyeti gösterebilirsek arkasından diğer ameller de gelir.  Türkiye'de namaz kılmayanların sayısı yüzde 50'nin üstündedir. Yüzde 35 kılan var. Düşünün her yüz Müslümandan 35'i namaz kılıyor. Bunlardan acaba kaç kişisi sabah namazına geliyor. Namaz bir başlangıçtır. Hem bir kıyamdır, hem bir dik duruştur, hem bir samimiyettir, hem bir teslimiyettir. Düşünün, günde 5 kez esas duruşa, içtimaa çağrılıyorsunuz. İçtimaa çağrılmak; ben hazırım ey Rabbim, senin emrindeyim, demektir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.