​Gençler sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

​Gençler sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

​İdeal Eğitim Vakfı Mersin Temsilcisi Aydın Karakaya, gençlerin sosyal medyayı nasıl kullanmaları gerektiğini anlattı.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Mersin Temsilcisi Aydın Karakaya, sosyal medyayı kullanan geçlere tavsiyelerde bulunarak, yapılan paylaşımların faydalı olmasını gözeterek kullanmaları gerektiğini belirtti.

Ailelere de uyarılarda bulunan Karakaya, çocukluğun eğitimiyle ilgilenmesi gerektiği telefon, tablet, bilgisayar ve internet kullanma yaşına geldiğinde de bunları da faydalı bir şekilde kullanması için yönlendirmesi gerektiğini söyledi.  

Karakaya, "Allah’ın bize emrettiği en temel öğe kendisine yapılan kulluktur. Hayatımızın her alanında biz sosyal medyayı kulluk ile ilgili değerlendirmemiz gerekiyor. Müslüman bir gencin boşa geçireceği bir zamanı yoktur. Burada da bilgilenme kendini geliştirme şeklinde kullanması gerekiyor. Burada tartışmalara girip insanları küçük düşürüp, hakaret edip, kırıcı söylemlerden uzak durup daha çok kendini ifade etmeye bazen de insanlarla tanışma alanı olarak görse çok daha kendisi içim faydalı olur. Aksi takdirde hem sosyal hayattan uzaklaşma hem de marjinalleşmek ve kutuplaşmak gibi yan etkileri var. Bunun için bir kitap, dergi okuması gibi görmesi gerekiyor. Veya o alana baktığı zaman kendisine faydalı olacak şeylere yönelmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ailelere de bu konuda yapması gerekenleri söyleyen Karakaya, "Bu süreç içerisindeki eğitim sadece gençlerin telefonu eline aldığında vereceği bir eğitim değildir. Bireyin çocukluğundan itibaren onun eğitimiyle ilgilenmesi gerekiyor. O süreçte telefon, tablet, bilgisayar ve internet kullanma yaşına geldiğinde bunları da faydalı bir şekilde kullanabilsin. Eğer o süreçte öğrenmemişse bunları faydalı bir şekilde kullanamaz. Bu dönemde aile kendi ev ortamında onlara güzel bir örneklik sergilemesi gerekiyor. Eğer ki güzel bir örneklik sergilemezlerse o takdirde çocuklarda zararlı bir şekilde interneti kullanırlar." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanımı ile ilgili bilgi veren Karakaya, "Sosyal medyanın çok farklı bir şekilde kullanım tarzları var. Biz her zaman fayda esaslı olarak düşünmemiz gerekiyor. Hem ruhen hem de aklen zarar verecek şeylerden uzak durması gerekiyor. Eğer kendini geliştirmek istiyorsa ve bir alan belirlemişse kendini geliştirmek için bu alanlara yönelmesi gerekiyor. Örneğin bilimsel veya teknolojik şeylere merakı varsa daha çok bu alanlarla ilgili kendini takip edip kendini geliştirmesi gerekiyor. İlmi şeylere merakı varsa bu noktaya odaklanması gerekiyor." diye belirtti. 


​Gençler sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

​Gençler sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

​Gençler sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler