Gençlerimizi kahve köşelerinde çürütmeyelim Kur'an'la buluşturalım

Gençlerimizi kahve köşelerinde çürütmeyelim Kur'an'la buluşturalım

Fethi Sekin Mesire Alanı'nın açılışında konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, anne babalara çocuklarını kahve köşelerinde çürümelerine izin vermemelerini, onları Kur'an'la buluşturmaları çağrısında bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin vatandaşlar tarafından akamete uğratılmasının yıl dönümü çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. Resmi açılışı gerçekleştirilen Fethi Sekin Mesire Alanı'nda vatandaşlara hitap eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, anne babalara çocuklarını kahve köşelerinde çürümelerine izin vermemelerini, onları Kur'an'la buluşturmaları çağrısında bulundu.

5 Ocak Cuma günü İzmir adliyesine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı önlemek için PKK’lilerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Elazığlı polis memuru Fethi Sekin’in ismi yenileme çalışmaları tamamlanan mesire alanına verildi.

Bugün gerçekleştirilen resmi açılış törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Hafız Serdar Tunç’un okuduğu Kur'an tilavetiyle başlayan program il protokolünün yaptığı konuşmalarla devam etti.

Hayatını kaybeden polis memuru Fethi Sekin’in babası Zeki Sekin yaptığı konuşmada buraya gelen çocukların sürekli oğlunu hatırlayacağını aktardı.

Ardından konuşan milletvekili Ejder Açıkkapı ise komşu ülkelerde yaşanan olayların Türkiye’nin bölgedeki sorumluluğunu arttırdığını belirtti.

Açıkkapı, "Bugüne kadar bu ülke toprakları üzerinde nice hainler çıktı. Bu ülke insanına karşı nice hainler farklı eylemlere girişti. Ama unuttukları bir şey vardı. Bu ülkede ne kadar hain çıktıysa onların karşısında şehitler tepesini bırakmayacak nice nöbetçiler vardı. Bugün ülkemizde ve ülkemiz coğrafyasına sınır ülkelerde maalesef alev alev yanan bir yangın var. Bu yangını on yıllardır ve geçmişten bu yana yüzyıllardır Anadolu insanına sıçratmaya çalışan üst akıllar var. Bugün ülkemiz etrafında meydana gelen yangınlar ve bu yangınların bizlere sirayet ettirilmeye çalışıldığının hepimiz farkındayız." dedi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Vatana uzanan o hain elleri kırmak için tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi tıpkı İstiklal savaşında olduğu gibi sokağa çıktılar ve direndiler. 249 kardeşimiz şehadete yürüdü. 2 bin 193 gazimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. İlimizden de 5 tane şehidimiz var. Etrafımız ateş çemberi, sorumluluğumuz çok büyük. Sadece bu ülkeye karşı değil bütün İslam âlemine karşı gerçekten sorumluluğumuz çok büyük. Onun için bütün annelere babalara sesleniyorum. Kaliteli insana ihtiyacımız var. Lütfen evlatlarınızı kahve köşelerinde çürütmektense Kur'an'la buluşturalım. Evlatlarımıza lütfen sahip çıkalım sorumluluğumuz gerçekten çok büyük." şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya şehitler için dua etti. Yapılan duanın ardından 159 bin 840 metrekarelik alan üzerine inşa edilen mesire alanının açılışı gerçekleştirildi.

Alanda 300 adet oturma ünitesi, 60 adet barbekü, kır lokantası, kır kahvesi, spor sahası, 18 adet fitness alanı, 41 adet çocuk oyun alanı, 5 ayrı noktada bay-bayan mescitleri, 6 adet biyofilitre sistemine sahip gölet, çeşmeler, 1621 metre uzunluğundaki bisiklet yolu, 1800 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolu ile 2 adet otopark ve bisiklet parkı yer aldığı belirtildi.

İLKHA

























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.