Gençliğin hedefi takva elbisesine bürünmek olmalı

Gençliğin hedefi takva elbisesine bürünmek olmalı

Kayseri'de 'Camii Gençlik Buluşması'nda konuşan İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, gençliğin hedefinin takva elbisesine bürünmek olması gerektiğini belirtti.

Kayseri Hunat Hatun Camisi'nde 14'üncüsü düzenlenen "Cami Gençlik Buluşması" yoğun ilgiyle gerçekleşti. Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, ahirette arşın gölgesinde gölgelenecek insanları anlatan Hadis-i Şerifi aktararak, cami cemaatine namazın ehemmiyetini anlattı.

Her ayın ilk pazar günü düzenlenen sabah namazı programı namaz kılmanın yanı sıra topluca zikir de yapılıyor. Etkinlikte katılım giderek artması cami cemaatini memnuniyetini kazandı. Yapılan etkinlikte bayanları artması dolayısıyla cami içerisinde bayanlara namaz kılabileceği ek yerlerin açıldığı görüldü.

Programa şehir dışından gelen farklı cemaat ve cemiyetlerin gençleri de katılarak, cami görevlilerinden cami ve program hakkında bilgi aldılar.

Programda bir konuşma yapan İl Müftü yardımcısı Mahmut Taşyapan, gençlik ve namaz konularında cemaate hitap etti.

Taşyapan, "İmanın işareti, imanın şahidi olarak Allah'ın mabetlerine geldiniz. Rabbimiz gönüllerimizi, ayaklarımızı ve bedenlerimizi mabetlerden uzak kılmasın. Sevgili Peygamberimiz Efendimiz (sav) 'Kalbi mescitlere bağlı olan mü’min arşın gölgesinde gölgeleneceklerdir.' şeklinde buyuruyor. İslam’ın ahlakıyla ahlaklanan gençler de arşın gölgesinde gölgelenecekler. Rabbimizden bu Peygamber Efendimizin müjdesine bizleri nail ermesini istiyor, seher vaktinde çekilen zahmetlere rabbimizin rahmetle muamele etmesini diliyoruz." şeklinde dua etti.

Taşyapan daha sonra Takva konusunda da konuşarak sözlerine şunları ekledi:

"Günah işlemekten, harama düşmekten, harama düşmeye çekinmek ve insanı bizatihi kendisi korumasının adıdır takva… Bu takvaya sahip olmak Allah'ın bize bahşettiği nimetin şükretmesi anlamında en önemli gayemiz ve en önemli hedefimiz olmalıdır. Verilen bu nimetin başında da güçlü, kuvvetli olduğu zaman gençlik zamanıdır.”

Gençlerin takvalı olması için kendilerini korumaları gerektiğini ifade eden Taşyapan, "Takva elbisesine bürünme gençliğin en büyük hedefi olmalıdır. İlahi huzura varıldığı zaman sizden mal, para, altın, gümüş istemez. Ayette, 'Yeryüzünde bir takım mallar ve evlatlar size ziynet olarak gösterildi, size sevdirildi ama ahiret yurdunda işe yarayacak olan, Allah huzurunda ihtiyacınız olan, bizi kurtarılacak olan Allah'ın huzuruna kalbi selim ile varmaktır." diye konuştu.  

Sahabelerin Hz Muhammed'den zaman zaman kurtuluş reçetesi istediğini aktaran Taşyapan, "Sevgili kardeşlerim, değerli gençler ve hanımefendiler uykusunu almadan Allah'ın mescitlerine koşan yavrular, Peygamber Efendimizin ashabı zaman zaman efendimizden reçeteler istiyordu. Onlar işin başında nübüvvet pınarı akarken testilerini daldırma gayreti içerisinde olan iman erleriydi. Her şeyi Peygamberimizden öğrenerek, yeryüzünde günlerini tarih edebilmek için gayret gösteriyorlardı." ifadelerini kullandı.  

Program İslam ümmetine yapılan dua ve Melikgazi Belediyesinin çorba ikramı ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum