Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın Mardin'de

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın Mardin'de

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin’e geldi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, yaklaşık bir buçuk yıldır operasyonlar üzerinden konuşulan Nusaybin’in artık spor üzerinden konuşulmasının gayreti içinde olacaklarını söyledi.

İlk olarak valiliği ziyaret eden Boynukalın, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman ile görüştü.

Şehir hakkında brifing alan Boynukalın, gençlik ve sporla ilgili yapılacak tesisler hakkında istişarelerde bulundu. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Boynukalın, özellikle ilçelerde amatör yapıların tamamına destek vermenin yollarını aradıklarını söyledi.

Boynukalın, "Toplantıda özellikle bölgede terörün açtığı kanayan yaranın şu an nasıl bir boyuta geldiği ve kırsal alanda yürütülen operasyonun şu an ne şekilde gittiğini konuştuk. Gençlik alanında da üzerimize düşen ciddi konular var. İnşallah bir hafta içerisinde Yeşilli Gençlik Merkezinin ihalesini yapacağız. Yurtlarla alakalı ciddi çalışmalarımız var. Onunla alakalı istişare alanımızı genişletmemiz lazımdır. Nusaybin spora çok yatkın olan bir ilçemiz. Yaklaşık bir buçuk iki seneden beri operasyonlar üzerinden konuşulan ilçemizi artık spor üzerinden konuşmanın gayreti içinde olacağız." dedi.

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi

Boynukalın, milletvekili seçilme yaşını 18'e düşüren maddenin Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmesiyle ilgili soruya karşılık, "Milletvekili seçilme yaşının 25'ten 18'e düşürmesi o anlamda milletvekili yapacağımız anlamına gelmez. Parti büyüklerinin o dönemki seçim koşulları içerisinde vereceği kararlardır. Liseden mezun olduktan sonra bir insanın daha askere gitmeden parlamentonun içerisine girmesi gibi bir mevzu değil. Şu açıdan bakılması lazımdır. 25 yaşa indirdiğimizde milletvekili yaş ortalaması düşmüştü. 18'e indirdiğimizde daha fazla düşecektir. Bu 15 Temmuz'da büyük bir kahramanlık gösteren gençlere bir teşekkür babında önemli bir adım olacaktır inşallah." ifadelerini kullandı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.