Genelkurmay'dan "Helikopter Kazası" Açıklaması

Genelkurmay'dan "Helikopter Kazası" Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Sikorsky tipi helikopterin teknik sebepten ötürü düştüğünü açıkladı.

HABER MERKEZİ - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düşen askeri helikopter ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Sikorsky tipi helikopterin teknik sebepten ötürü düştüğünü ve 4 askerin hayatını kaybettiği, 8 askerin de yaralandığı ifade edildi.


Açıklamanın devamında, "22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır" denildi.


Kaza sonucu askerin hayatını kaybettiği, 8 askerin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaralıların Hakkari ve Yüksekova'daki hastanelere kaldırıldıkları ve kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.