Gercüş Devlet Hastanesi hasta kabulüne hazır

Gercüş Devlet Hastanesi hasta kabulüne hazır

Gercüş İlçe Devlet Hastanesinin yeni yerinde hasta kabulüne başladığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü, hastanenin son teknoloji cihazlar ile donatıldığını belirtti.

Batman’ın Gercüş İlçe Devlet Hastanesi yeni yerine taşındı. Yapımı tamamlanan 30 yatak kapasiteli Gercüş Devlet Hastanesi yeni yerinde hasta kabul etmeye başladı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, hastanenin son teknoloji cihazlar ile donatıldığını söyledi.

Hastane ile ilgili bilgiler aktaran Pamukçu, “30 yatak kapasiteli yeni hizmet binamız 7380 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilmiş olup, 2 bloktan oluşmaktadır. Son teknolojik cihazlarla donatılan sağlık tesisinde 4 yataklı yetişkin yoğun bakım servisi, 4 makinalı hemodiyaliz ünitesi, röntgen odası, laboratuvar, 8 yataklı acil müşahede alanı, KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) ünitesi, 2 ameliyathane, 2 Adet TDL odası (Travay-doğum-lohusa) mevcuttur. Yatan hasta odaları iki kişilik olup, nitelikli yataklara sahip bulunmaktadır.” dedi.

Pamukçu konuşmasına şöyle devam etti, “2 dâhiliye, 1 kadın doğum, 1 çocuk, 1 anestezi ile 1 diş hekimi ve 1 diyetisyen poliklinik odalarından oluşan yeni hizmet binasında 5 uzman doktor, 8 pratisyen doktor, 1 diyetisyen, 42 sağlık personeli ve 44 idari personel(VHKİ, memur, şoför, hizmetli, temizlik, personeli, güvenlik) görev yapmaktadır. Amacımız sağlık alanında kaliteyi artırmak ve vatandaşın sağlık hizmetine ulaşımını daha da kolaylaştırmaktır. Yeni hastanenin Gercüş halkına ve hizmet alacak her vatandaşa hayırlı olmasını diliyoruz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.