Göç İdaresinden İstanbul'daki Suriyelilere ilişkin açıklama

Göç İdaresinden İstanbul'daki Suriyelilere ilişkin açıklama

​Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul'da izinsiz ikamet eden Suriyelilerden, kayıtlı oldukları illere gönderilme işlemi için 17 Ekim'den itibaren randevu almaları gerektiğini duyurdu.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul'da geçici koruma kaydı olmayan veya başka bir ilde geçici koruma kaydı olup İstanbul'da izinsiz ikamet eden Suriyeliler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 

Göç İdaresinden yapılan açıklamada, İstanbul Valiliğince 22 Temmuz 2019 tarihinde yapılan basın açıklaması hatırlatılarak, "İstanbul ilinde geçici koruma kaydı olmayan veya başka bir ile geçici koruma kaydı olup da İstanbul'da izinsiz ikamet eden yabancıların yaşayacakları diğer illere dönmeleri belirtilmiştir." denildi. 

Açıklamada, "Bu kapsamda, "Bu kapsamda İstanbul'da kalış hakkı olmayan (kayıtsız ve başka ilde kayıtlı) Suriye uyruklu yabancılara, Geçici Koruma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince yol izin belgesi düzenlenir ve kişiler ikamet için illere yönlendirilir. Bu işlem randevu sisteminden (http://e-gksevk.goc.gov.tr) 17 Ekim'den itibaren ücretsiz olarak randevu almanız ve belirtilen tarih ve saatte İstanbul Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün hizmet noktalarında hazır bulunmanız gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. 

"İstanbul'da çalışma izni veya ikamet izni" bulunan Suriye uyruklu yabancılar, bu uygulamanın dışındadır." denilen açıklamada, konuyla ilgili tüm talep ve şikayetlerin "ALO 157 YİMER" hattına iletilebileceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.