Göçerlerin sorunları Siverek’te masaya yatırıldı

Göçerlerin sorunları Siverek’te masaya yatırıldı

Şanlıurfa’da göçerlerin sorunlarının çözümüne yönelik düzenlenen toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskân Daire Başkanı Altan Özmen, göçerlerin sorunlarını kısa süre içinde çözeceklerini söyledi.

ŞANLIURFA-Yıllardır yaşadıkları sorunlara çözüm bekleyen Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan göçerlerin sorunlarının çözümü için toplantı yapıldı.

Toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskân Daire Başkanı Altan Özmen, göçerlerin sorunlarını kısa bir süre içinde çözeceklerini söyledi.

Güneydoğu Derneği tarafından Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Eski AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskân Daire Başkanı Altan Özmen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Kaytan, Güneydoğu Derneği Başkanı Duygu Sucukaya, Siverek Karacadağ Göçerler Derneği Başkanı Hamza Ağan ve göçerler katıldı.

Programda konuşan göçerler, özellikle kış aylarında kalabilecekleri bir yerleri olmadığını devletin kendilerine TİGEM’den bir yer vermesini istediklerini söyledi.

Farklı bir kültür ve üretim tarzı olan göçerliğin korunması konusunda herkesin hemfikir olduğunu belirten Eski AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri, göçerlerin en büyük sorunlarının başında kış aylarında konaklama yeri bulamama sorunu geldiğini, bu sorunun çözülmesinin daha önemli olduğunu söyledi.

Göçerlerin sorunlarının çözümü konusunda ilk adım olarak hak sahiplerinin bilgilerinin toplandığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskân Dairesi Başkanı Altan Özmen, yaklaşık bir buçuk ay gibi bir zaman diliminde hak sahipliği sorununu sonuçlandıracaklarını belirtti.

Göçerlerin TİGEM arazisinde yer talep ettiklerini belirten Özmen, hak sahipliği çalışmasının ardından araziler için Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığında girişimlerde bulunacaklarını, bunun olmaması durumunda farklı bir yerde hazine arazisi bulmaya çalışacaklarını söyledi.

Yıllardır Karacadağ bölgesinde hayatını göçerlik şeklinde devam ettiren yaklaşık 3 bin insanın olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Kaytan ise “Bu insanlar yaz aylarında hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkıyorlar. Ama kış aylarında gelip yerleşecekleri bir alan bulmakta zorlanıyorlar. Dolayısıyla bu durum tüm bölgeyi etkiliyor. Sağ olsun bu sorunu tespit eden arkadaşlarımız, derneklerimiz var. Çevre Bakanlığından Daire Başkanı da bu programa katılmışsa demek ki bir aşamaya gelinmiş bulunuyor. Bu insanların başta eğitim olmak üzere tüm imkânlardan faydalanmaları için bütün kurumların daha fazla gayret göstermesi gerektiğini gözlemledim. Bu programı düzenleyen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler