Göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 2 ölü

Göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 2 ölü

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında Irak ve Suriyeli göçmenleri taşıyan lastik bot battı, 2 göçmen hayatını kaybederken, kayıp bir göçmen aranıyor.

Bodrum ilçesi Bağlar Koyunda denizde göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 16 göçmen kurtarılırken, 2 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı, kayıp bir göçmen ise aranıyor.

Konuyla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"17 Eylül 2018 tarihinde saat 00.57‘de, Muğla ili Bodrum ilçesi Bağlar Koyunda denizde düzensiz göçmenlerin olduğu ihbarı alınmıştır. Görevlendirilen 2 sahil güvenlik botu bölgeye ulaştığında denizden insan seslerinin geldiği tespit edilmiştir. Yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 16 düzensiz göçmen (15 Irak, 1 Suriye uyruklu)(2 erkek, 6 kadın, 8 çocuk) deniz yüzeyinden sağ olarak kurtarılmış ve 2 kadın düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Düzensiz göçmenlerin ilk ifadelerine istinaden toplam 19 kişi oldukları belirlenen göçmen grubundan kayıp olduğu değerlendirilen 1 kadın düzensiz göçmenin aranması maksadıyla ilave olarak bir sahil güvenlik korveti, bir sahil güvenlik helikopteri görevlendirilmiş ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bağlısı KIYEM-2 ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneğinin ambulans botunun arama kurtarma faaliyetine iştirak etmesi sağlanmıştır. Kayıp olduğu değerlendirilen bir göçmenin aranmasına halen devam edilmektedir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.