Göktaş: "Rabbimizin uymamızı istediği, 'sakın yaklaşmayın' buyurduğu hudutları vardır"

Göktaş: "Rabbimizin uymamızı istediği, 'sakın yaklaşmayın' buyurduğu hudutları vardır"

Yazar Mehmed Göktaş, bugünkü köşe yazısında, " Birbirlerine nikâhlanmasında engel olmayan Müslüman bir bayan ve erkeğin yalnız başlarına bir ortamda bulunmaları haramdır, bunu bütün Müslümanlar bilir." dedi.

Göktaş, Doğruhaber Gazetesi'ndeki köşesinde "Yaklaşmayın, yanarsınız!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Göktaş, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

Bir okul müstahdemi arkadaştan dinlemiştim; 'Sayısız öğretmen ve müdürle çalıştım fakat müdürlerden birisini hiç unutmam. Göreve başladığında bu genç müdür beni odasına çağırdı, isteklerini sıraladı ve dedi ki; 'Bak arkadaşım, benim odama tek başına bir bayan öğretmen veya bayan öğrenci girdiğinde kapım açık kalacak, örtülmeyecek, salondan geçenler içeriyi görecek. Bayanlar odamda kaldığı müddetçe sen de ikide bir odama gireceksin, odam temiz de olsa elinde bir bezle temizlik yapıyormuş gibi oyalanacaksın.' dedi. Hiç bir bayanla tek başına kapalı bir odada kalmayı asla kabul etmezdi. Sonra, öğretmen olsun öğrenci olsun, konuşurken hiç birinin gözünün içine bakmaz başka taraflara bakardı

Kendisini görmediğim bu genç müdüre gıyabında hayran olmuştum. İslam’ın konuyla ilgili hükümlerini sıralayarak değil de bunu hayatında böyle pratize eden bir örnekle yaşamasını dile getirdim çünkü canlı örneklere şiddetle ihtiyacımız var.

Evet, bugün Corona tehlikesinden emin olmanın yolu nasıl ki sosyal mesafe ise başkalarına yaklaşmamaksa ve bunun üzerinde ısrarla duruluyorsa, Rabbimizin de bizim uymamızı istediği, sakın yaklaşmayın buyurduğu haddi, hududu vardır. Hem de yaklaştığımız takdirde bizi hem dünyada hem de ahirette yakacak çizgilerdir bunlar.

Birbirlerine nikâhlanmasında engel olmayan Müslüman bir bayan ve erkeğin yalnız başlarına bir ortamda bulunmaları haramdır, bu konuda sayısız hadis-i şerif vardır, bunu bütün Müslümanlar bilir.

Hiç bir niyet İslam’ın bu ölçüsünü değiştiremez. İster ilim öğrenme, ister İslami eğitim, ister başka bir şey bu yasağı asla kaldıramaz.

Hangi konumda hangi makamda olursa olsun hiç bir kimse İslami bir eğitim verme, Kur’an öğretme ve benzer bahanelerle bir bayanla asla bir odada veya oda hükmünde sayılacak yerde kalamaz.

İslam’ın bu yasağını bizzat çiğneyenler bir yana üçüncü şahıslar da bundan sorumludurlar. Yani bu yasağın çiğnendiğini bilenler ve buna şahit olanlar, özellikle bayanın ve erkeğin velileri, yakınları derhal uyarmalıdırlar.

Kendilerine verecekleri zararın yanı sıra bu ümmete verecekleri zararın vebalini asla taşıyamazlar.

Müslümanlar bugün çok ağır bedel ödemektedirler."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler