Göktaş,“En büyük hareket kâfirleri tedirgin edendir”

Göktaş,“En büyük hareket kâfirleri tedirgin edendir”

Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü tarafından, “İslami Hareketlerin Takva Sorunu” adlı konferans düzenledi.

Erciyes Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü tarafından Dünya Ticaret Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “ İslami Hareketlerin Takva Sorunu” adlı bir konferans verdi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla Erciyes Üniversitesi bünyesinde  bulunan Rehber Gençlik Kulübü, yılın 3. Konferansını düzenledi.

“Ömür sermayemiz az davamız büyüktür”

Kulüp adına açılış konuşmasını yapan Hasan Öztürk, “ Dünyanın her tarafında İslam’ı ifsat projelerinin yürütüldüğü böyle bir zamanda, kulüp olarak biz de, İslam’ı ihya çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ömür sermayemiz az, davamız büyüktür, bu şiar ve bilinçle bu yolda çalışıyoruz.” dedi.

“Kavmiyetçilikle İslam’ı değil, İslam’la kavmiyetçiliği yok etmeye çalışıyoruz”

Öztürk konuşmasında, “ İslam’ı ifsat projelerinden biri olan kavmiyetçilik, özellikle genç kitleleri birbirine karşı kışkırtarak, kendi çirkin siyasi çıkarlarına alet ediyorlar. Biz de kulüp olarak, kavmiyetçilikle İslam’ı değil, İslam’la kavmiyetçiliği yok etmeye çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.  

“İslami hareket bir sofradır”

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş;  “İslami hareketler ayrı evlerin farklı sofralarıdır, bir sofrada olan bir güzellik, başka sofrada bulunmayabiliyor, her İslami hareket bir birilerin sofrasına katılıp onların güzelliklerden faydalanmalıdır.” dedi.

“En büyük hareket kâfirleri tedirgin edendir”  

Göktaş konuşmasının devamında, “Müslümanca yapılan tüm hareketlere İslami hareket desek de, bu gayesine oturmaz. Bir aş eviyle fakirlere yardım edersin ama, disiplin, lider, takva,  düzen, evrensel değilse ve kâfirleri tedirgin etmiyorsa, buna İslami hareket dememiz doğru olmaz. İslami hareket bir Yeşilay camiası gibi değil ve öyle olmamalı.” ifadelerini kullandı. 

“Takva sorumluluk bilincinde olmaktır”

“Küfür ortamında örtünmek, cephede cihad etmeye denktir” diyen Göktaş  sözlerine şöyle devam etti:

“Savaş, hareket ve cihad esnasında ortaya çıkar. Bugün Medine’de Konya’da örtünenle, Bodrum, Alanya, Felahiye’de oturanların sorumluluk bilinci de ecirleri de aynı değildir. Küfür ortamında örtünmek, cephede cihad etmeye denktir. Bugün bir İslami bir liderin hatasıyla, bakkalın hilesi de aynı değildir. Bunun sorumluluk ve bilincinde olmalıyız.” İfadelerini kullandı.

“Gündemimizin 1. maddesi türbeler-hurafeler olamaz”

Göktaş, “Son zamanların ciddi bir problemi de bidat ve hurafeleri öncelikli hale getirmeleridir. İslami ilimleri öğrenmiş ama, yaşadığı şehrin ve çağın ilimlerini öğrenememiştir. Bugün en büyük sorunumuz türbelere giden kadınlar, tasavvufa dalan yaşlılar, namazda şehadet parmağını kaldırmayanlar değil, milleti aç bırakan tefeciler, içki, kumar, faiz, kadını siyasi, ekonomi, reklam kuklası haline getiren kapitalistler ve gayri İslami yönetimlerdir.” İfadelerini kullandı.

Türbeleri dert edinenler mücahit olamaz”

Göktaş son olarak, “ Nafile oruçları, namazları bırakıp türbe ile, bidatle, hurafelerle uğraşıp, mücahitlik yaptığını sananlar, etraflarındaki halkı da kendilerinden soğutuyorlar. Sonra da kalkıp yok efendim Peygamberlerde çoğu inanmıyor deyip kendini peygamberlerle kıyaslıyor. Bunların bidatı, hurafeyi bırakmaları güzel de tehecüdü, evabin, kuşluk namazını  Pazartesi ve Perşembe oruçlarını  neden bıraktılar, onların günahı neydi.” diye tepki gösterdi.

Mehmet Göktaş’ın okurlarına yeni kitaplarını imzalamasının ardından,  program dua ile sona erdi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler