Görevi bırakması için 8 Aralık'a süre tanınan Paşinyan aleyhtarı gösteriler devam ediyor

Görevi bırakması için 8 Aralık'a süre tanınan Paşinyan aleyhtarı gösteriler devam ediyor

Ermenistan'da büyük bir miting düzenleyen muhalefet, Başbakan Nikol Paşinyan'a görevi bırakması için 8 Aralık'a kadar süre tanıdı.

Rusya’nın arabuluculuğunda Azerbaycan ile Dağlık Karabağ konusunda ateşkes anlaşmasına imza atan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'a karşı tepkiler devam ediyor.

Erivan’daki Özgürlük Meydanı’nda toplanan muhalefet, Paşinyan’ın istifası için slogan atarken, kurulan platformda da muhalefet partilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının liderleri konuşmalar yaptı.

Paşinyan’dan sonra geçici hükümetin Başbakanı olarak düşünülen Vazgen Manukyan yaptığı açıklamada, yeni hükümetin ilan edilmesi ile beraber yapılacaklara değinerek, “Birincisi, bu üçlü anlaşmanın detaylarına asla ulaşamayacağız. Nikol’e teşekkür ediyoruz. Artık hiçbir askeri gücümüz kalmadı. Yeni hükümette anlaşmalardaki belirsizlikleri yapılacak müzakereler ile Ermenistan’ın lehine çevireceğiz. İkinci olarak ordumuzu yeniden toparlayıp savaş durumları için modern bir orduya çevireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Muhalefet, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın istifa etmesi için önümüzdeki salı günü yerel saatle 12.00’ye kadar süre tanıdı. Paşinyan’ın istifa etmemesi durumunda ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurdu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.