Görme engelli gençler parmaklarıyla Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu

Görme engelli gençler parmaklarıyla Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu

Gaziantep’te yaşayan doğuştan görme engelli 15 yaşındaki Mehmet Can Durmuş ve 13 yaşındaki Metehan Toprak, bir yılda hafızlıklarını tamamlayarak kısa sürede hafız olunabileceğini gösterdi.

Gaziantep İl Müftülüğü öncülüğünde Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Hoşgör Fatih Kur’an Kursunda görme engelli öğrenciler için açılan kursta kendileri gibi görme engelli olan 6 arkadaşı ile birlikte Kur'an-ı Kerim'i Braille Alfabesi ile ezberleyerek hafızlık eğitimi alan Mehmet Can Durmuş ve Metehan Toprak, hafız olmak için büyük bir gayret gösterdi.

GAP Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi olan Durmuş ve Toprak, okul eğitimi ile birlikte hafızlık eğitimi için de haftanın 6 günü 5 saat “Hafızlık Temel Öğretim Programı”na katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görme engellilere yönelik özel hazırlanan Braille alfabeli (kabartma yazılı) Kur’an-ı Kerim’i dokunarak gönül gözüyle okuyan ve ezberleyen Durmuş ile Toprak, azim ve gayretleri ile herkese örnek oldu.

Ailelerinin desteğiyle hafızlık için ilk adımlarını atan Durmuş ve Toprak, İl Müftülüğünün de verdiği destekle görme engelli olmalarına rağmen bir yıl gibi çok kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberledi.

Bu süreçte hem okullarına hem de hafızlık eğitimlerine devam eden görme engelli Durmuş ve Toprak, büyük bir azim ve fedakârlıkla bir yılda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak büyük bir başarı elde ettiler.

Kur'an âşığı Durmuş ve Toprak, ailelerinin desteği ve kendilerinin de gösterdikleri üstün gayretlerle yaklaşık 2 sene süren hafızlık eğitimini, bir yılda tamamladı.

Coronavirus sürecinde hafızlıklarının son 4 ayını uzaktan eğitimle tamamlayan Durmuş ve Toprak, 12 ay gibi kısa bir sürede hafız olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Azimleriyle hiçbir engelin başarının önüne geçmeyeceğini gösteren Durmuş ve Toprak’ı İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, aileleriyle birlikte makamında kabul etti.

Görme engelli hafızlardan Kur'an-ı Kerim dinleyen Hazırlar, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua ederek, hafızlara hediye takdiminde bulundu.

Hafızlarla ve aileleriyle bir süre sohbet eden Hazırlar, görme engellerine rağmen Kur’an-ı Kerim’i çok kısa bir sürede ezberlemelerini takdir etti.

Ziyaretin ardından İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müftü Hazırlar, Durmuş ve Toprak’ın azim ve başarılarıyla görme engelli olmalarına rağmen Kur'an-ı Kerim’i herkesin öğrenebileceğini gösterdiklerini söyledi.

Çok güzel bir gün yaşadıklarını belirten Hazırlar, “Hoşgör Fatih Kur'an Kursumuzda görme engelli kardeşlerimiz için açılan sınıfımızda hafızlık eğitimlerini tamamlayan Mehmet Can ve Metehan yavrumuzun hafızlık eğitimlerini tamamlamaları dolayısıyla bir aradayız. Öncelikle bu yavrularımızı tebrik ediyorum. Allah hayırlı mübarek eylesin.” dedi.

“Bu yavrularımız Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için hiçbir engel olmadığını gösterdiler”

Kur'an-ı Kerim’in rahmet ve hidayet kitabı olduğunun altını çizen Hazırlar, “Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için hiçbir engel olmadığını bu yavrularımız bu gayret ve özverileriyle bize göstermiş oldu. Dolayısıyla büyük bir başarı örneği ortaya koydular. Hocalarımıza ve ailelerine gönülden teşekkür ediyorum. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmemek, Kur'an-ı Kerim'e yönelmemek kişinin hayatında tarif edilmeyecek büyük boşluklara sebebiyet veriyor. Dolayısıyla şartlarımız ve yaşımız ne olursa olsun, Allah'ın kitabını öğrenmeye zaman ayırmalıyız. Biz, Kur'an'a yönelince Kur'an bütün güzelliklerini bizlere açıyor. Bugün bu yavrularımız başarılarıyla aslında Kur'an-ı herkesin öğrenebileceğini, her kesimden insanın Kur'an-ı öğrenmenin mümkün olduğunu bizzat yaşayarak gösterdiler. İnşallah bu anlamda kursumuz bu hizmetlerini artırarak devam ettirecek.” ifadelerini kullandı.

“Her yönüyle bir başarı hikâyesi var”

Hafızlık Kur'an kursu inşaat çalışmalarında da sona doğru yaklaşıldığını ifade eden Hazırlar, şunları söyledi:

“Yavrularımız çok daha nezih bir mekanda Kur'an eğitimini alma imkanı elde edecekler. Tabi ülke ve insanlık olarak bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Pandemi sürecine rağmen uzaktan eğitim yoluyla da olsa bu yavrularımız eğitimlerine devam ettiler ve böylelikle eğitimlerini bitirdiler. Dolayısıyla her yönüyle bir başarı hikâyesidir. Uzaktan eğitim ve engellerine rağmen bu yavrularımız çalışıp gayret ettiler ve güzel bir neticeye ulaştılar. Yavrularımız yalnızca hafızlıklarını değil, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim-i güzel okumayı da öğrendiler. Bu yavrularımızın gönüllerine Kur'an-ı nakşeden hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve ezberlemek hiçbir “engel” tanımadığını belirten Mehmet Can Durmuş da büyük bir azim göstererek tüm zorluğa rağmen hafız olmayı başardığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

“Hafız olduğum için çok mutluyum”

Hafız olmayı çok istediğini belirten Durmuş, “Hafız olduğum için çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Hafız olmak çok büyük bir onur ve güzelliktir. Hafızlık yapmak isteyenlere bir tavsiyem var; evet her işin bir cefası var ama emin olun bahtiyarlığı daha çoktur. Hafız olmak tarif edilemez, yaşanılacak bir duygudur. O yüzden yaşanılması gerekiyor.” diye konuştu.

Anne Leyla Durmuş ise oğlunun azmi ve isteği sayesinde bu süreçte hiç zorlanmadığını, hocalarının da desteğiyle hafızlık eğitimini tamamlayarak hafız olduğunu belirtti.

“Oğlum hafız olmayı çok istiyordu”

Oğlunun hafızlık sürecini anlatan Durmuş, oğlunun küçük yaştan beri çok başarılı olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeyi çok istediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Rabbime hamd-u senalar olsun. Zorlu bir süreçten geçtik ama oğlum hakkıyla hafız oldu. Rabbimin yanında oğlum artık hafızdır. Çok zorluklar yaşadık, uykusuz kaldık ama Rabbimin izniyle üstesinden geldik. Bu duygu anlatılamaz, yaşanması lazım. Hem zorluğu hem sevinci hem de mutluluğu hepsini bir arada yaşıyoruz. Oğlumun yanındayım, çok mutluyum Rabbimden hakkıyla hafız olmasını istiyorum.”

“Hafızlığımı bitirdiğim için çok mutluyum”

Kısa sürede hedefini gerçekleştirdiği için son derece mutlu olduğunu belirten Metehan Toprak ise “Hafızlığımı Hoşgör Fatih Kur'an Kursunda bitirdim. Çok mutluyum, Allah razı olsun. Hafızlık çok güzel bir duygu, anlatılamıyor, yaşayan daha iyi bilir. 5’inci sınıftayken bir hocamız Kur'an-ı Kerim kursunun açılmasına vesile oldu. O kurs bittikten sonra Ahmet Mansur hoca ile tanıştık. Ahmet Hoca'mız da bize vesile oldu. İstanbul ve Gaziantep'te Kur'an-ı Kerim kursu olduğu söylendi. Biz kursun açılmasını çok istediğimiz için hocamızı destekledik. Gaziantep'te kurs açıldı. Hafızlığımı bitirdim ve çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

“Bizlere büyük mutluluk yaşattı”

Baba İbrahim Toprak da “Oğlum Metehan şu an hafızlığını bitirdi. 5’inci sınıftayken Kur'an-ı Kerim'i okumaya başlamıştı. Sağ olsun Muammer Hoca'mız Kur'an-ı Kerim’i oğluma öğretti. Ahmet Mansur Hoca'mız ve müftülerimiz, bizlere yardımcı olup yol gösterdi, kursumuzun açılmasına vesile oldular.  Onlar vasıtasıyla çocuğumuzu okutup bu aşamaya getirdik. Şu an hafız ettik. Allah'ın izniyle devamını bekliyoruz. Hakkında hayırlısını, hakkıyla görevini yerine getirmelerini temenni ediyorum. Bu çok güzel bir duygu. Evet, bir takım zorluklar oldu ancak bu zorlukların sonunda mutluluğa kavuştuk. Yaklaşık 10 aylık bir zaman içinde hafız oldular. Allah haklarında güzellik ihsan eylesin ve hakkıyla da görevlerini devam ettirmeyi nasip etsin.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler