Gravür Tadında Manisa

Gravür Tadında Manisa

Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerinin yer aldığı 'Gravür Tadında Manisa' projesini Vali Halil İbrahim Daşöz'e tanıttılar.

MANİSA - Vali Halil İbrahim Daşöz'ün makamında gerçekleşen 'Gravür Tadında Manisa' proje tanıtımına Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Öztürk, Müdür Yardımcısı Halide Koçkaya, 12. sınıf öğrencileri Rabia Görgülü, Kübra Bağcı ve Himmet Türkay katıldı.

 

Projenin amacı hakkında Vali Daşöz'e bilgi veren 12. sınıf öğrencisi Himmet
Türkay, " Tarihi ve kültürel değerleriyle Manisa'nın sembolleri olan değerlerimizi 'Gravür Tadında Manisa' projesi adı altında topladık. Bu değerlerimizin resimlerini üzerlerinde siyah tükenmez kalemle işleyerek farklı tarihi eserleri işledik. Bu yaptığımız eserlerin tamamı şu anda Manisa'da mevcut" diye konuştu.

 

Öğrenci Kübra Bağcı ise, projeden elde ettikleri Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerinin gravür resim çalışmalarını küçülterek ayraç, kalemlik ve küçük kutular yaparak içerisine Manisa mesir macunu konabileceğini söyledi.

 

Müdür Yardımcısı Halide Koçkaya, Vali Daşöz'e, 'Gravür Tadında Manisa' projesinde 22 öğrenci çalıştığını, çalışmalarla Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak istediklerini söyledi.

 

Çalışmalarından dolayı Salihli Türk Birliği Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerini kutlayan Vali Daşöz, "Bu çocuklara güvenirsek başaramayacakları hiç bir şey yoktur. 'Gravür Tadında Manisa' proje çalışmalarınızın ilin tanıtımında çok büyük katkısı olacaktır. Çalışmalarınızla Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmışsınız. Resimlerin
altlarına tanıtıcı bilgilerini yazdıktan sonra bir kitap haline getirebiliriz. Bu kitab, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrencilerin Manisa'nın değerlerini tanıması için önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu öğrenciler üniversiteye de gitseler gittikleri yerde turizm elçisi gibi hareket edeceklerdir." şeklinde konuştu.
(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.