Guantanamo'da ilaçlı işkence

Guantanamo'da ilaçlı işkence

ABD'nin Guantanamo'daki üssünde tutulan şüphelilerin, sorgulanmadan önce zihin bulandırıcı ağır psikolojik ilaçlar verildiği ortaya çıktı.

ABD'nin Guantanamo Adası'ndaki askeri üssünde tutulan şüphelilere, daha iyi sorgulansın diye ağır ilaçlar veriliyor. 

Küba'da bulunan Guantanamo Adası'ndaki şüphelilere, enjekte edilen 'zihin bulandırıcı' ilaçların psikiyatri bölümlerinde yatıştırıcı olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Pentagon'un 2008-2009 yılları arasında yaptığı araştırma sonuçlarında, ilaçların sorgulama anında daha fazla bilgi elde etmek için kullanıldığı ifade ediliyor.

Amerika'nın 11 Eylül'den sonra El Kaide'ye karşı başlattığı savaş kapsamında yakaladığı ve El Kaide üyesi olmakla suçladığı hükümlüler, ağır şartlarda yaşıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.