Gündoğdu: Türkiye ayıptan kurtulmalı

Gündoğdu: Türkiye ayıptan kurtulmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Kızlarımız, başları örtülü olarak kamu hizmetinde görev alamıyorlar. Bu bir cinsiyet ayrımıdır.

Gündoğdu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık-Sen tarafından düzenlenen ''Türkiye'de Sosyal Politikalar ve Çalışan Sorunları'' konulu sempozyumda, başörtülü kadınların milletvekili olması ve kamu hizmetinde görev almasının önündeki engellerin, cinsiyet ayrımcılığını ortaya çıkardığını ifade etti.

Türkiye'nin en kısa zamanda bu ayıptan kurtulması gerektiğini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: ''Devlet, şiddet gören kadını koruyor. Ancak aynı kadının başını kapatarak TBMM'ye gelmesine, kamu hizmetinde görev almasına karşı çıkarak şiddet uyguluyor.

Üniversitede rektörün lütfuyla başörtülü eğitim gören kızlarımız, başları örtülü olarak kamu hizmetinde görev alamıyorlar. Bu bir cinsiyet ayrımıdır. Türkiye bu ayıbından kurtulmalıdır. Anayasada yeri olmayan, tüzük gibi eğreti engellerle getirilen kısıtlamalar kaldırılmalıdır.'' Gündoğdu, aile yapısının önemine de değinerek, aile kurumunun korunması için bütün bakanlıkların her türlü işbirliğine gitmesi gerektiğini vurguladı.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.