Güneş Evi, Bilgi Evi öğrencilerini ağırladı

Güneş Evi, Bilgi Evi öğrencilerini ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait, doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları örneklerinden biri olan Güneş Evi, Bilgi Evi öğrencilerini ağırladı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilgi Evi öğrencileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait, doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları örneklerinden biri olan ve Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan Güneş Evi’ni gezdi. Eğitim amaçlı etkinlikte öğrencilere, yenilenebilir enerji ile fosil yakıtların tanımı, zararları ve faydaları aktarıldı. Öğrenciler, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji kaynakları ve fosil yakıtlar hakkında merak ettikleri soruları yetkili personele yöneltti.

GES sisteminin faydaları aktarıldı

Yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler, tüm enerji ihtiyaçlarını güneşten alan Güneş Evi’ni detaylı şekilde gezerek yakından tanıma fırsatı buldu. Güneş Evi, ziyaretinde ayrıca öğrencilere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ile DİŞTİ Otogarı’na kurduğu Güneş Enerji Sistemleri’nin  (GES) sağladığı faydalar hakkında bilgiler verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.