Gurbetçilerden Soma'da ölen kardeşleri için gıyabi cenaze namazı

Gurbetçilerden Soma'da ölen kardeşleri için gıyabi cenaze namazı

Almanya'nın Wiesbaden şehrinde yaşayan gurbetçiler, Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybeden işçi kardeşleri için Vahdet Camiinde Cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kıldılar.

WİESBADEN- Almanya’nın Wiesbaden şehrinde yaşayan gurbetçiler, Vahdet Camiinde, Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybeden işçi kardeşleri için kılınacağı duyurulan gıyabi cenaze namazı için toplandılar.

 

Vahdet camii hocası tarafından ölen işçiler için Yasin-i Şerif okunduktan sonra, meydana gelen faciada hayatlarını kaybeden işçiler için dualar edildi.

 

Daha sonra cami hocası tarafından yapılan  vaaz ve okunan hutbede, buna benzer musibetlerden, her Müslümanın  kendine bir nasihat çıkararak, hayatını Allah’ın rızası doğrultusunda yaşaması  ve her an  ölüme hazır olacak şekilde Allah’ın emirlerini gözetmesi gerektiği vurgulandı.

 

Kılınan Cuma namazının hemen ardından Soma’daki maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Fatihalar okunup  dualar  adildi.   (Mehmet Gündüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.