Guterres: "Aşı, herkesin kullanabileceği makul fiyatlarda olmalı"

Guterres: "Aşı, herkesin kullanabileceği makul fiyatlarda olmalı"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Coronavirus nedeniyle hayatını kaybedenlerin bir milyonu aşmasını "Korkunç" olarak niteleyerek piyasaya sürülecek aşının herkesin kullanımına uygun makul fiyatlarda olması gerektiğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Guterres, Coronavirus nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının bir milyonu aşmasını "akıllara durgunluk veren bir sayı" olarak nitelendirdi.

Guterres, Coronavirus salgını nedeniyle dünyada ölenlerin sayısının bir milyonu aşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu ölenler; anne-baba, eş-koca, bacı-kardeş, arkadaş ve meslektaşlarımızdı. Bu hastalığın dehşeti acıyı ikiye katladı." ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon riskinin aile hayatını dahi etkilediğini belirten Guterres, yas tutma ve kutlamaların dahi imkânsız hale geldiğini söyledi.

Guterres, virüsün yayılması nedeniyle yaşanan iş kaybı, eğitimin aksaması ve hayatımızın olumsuz yönde etkilenmesi gibi durumların görünürde sona erecek gibi görünmediği konusunda uyardı.

Guterres, salgının; sosyal mesafe ve maske takma gibi önlemlerin yanı sıra sorumlu liderlik ve işbirliği yoluyla aşılabileceğini söyledi.

Dünya genelinde yürütülen aşı çalışmalarına işaret eden BM Genel Sekreteri, bulunacak herhangi bir aşının "Herkesin kullanımına uygun ve makul fiyatlarla" olması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler