Güvenin olmadığı yerde ekonomik canlılık olmaz

Güvenin olmadığı yerde ekonomik canlılık olmaz

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) tarafından düzenlenen Bölgesel İş İnsanları Bulaşması programında konuşan HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy, "Huzur ve güvenin olmadığı yerde ekonomik toplantıların hiçbir faydası olmaz." dedi.

Kahramanmaraş'ta bir otelde gerçekleştirilen toplantıya HAKSİAD yönetim kurulu ve Türkiye'nin farklı illerinde istihdam sağlayan iş adamları katıldı.

11- 13 Ekim arasında devam edecek olan toplantıya katılan iş adamları tecrübelerini ve düşüncelerini paylaştı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy, sınır ötesinde devam eden operasyonun biran önce bitmesi ve bölgeye huzur gelmesini çok arzuladıklarını ifade ederek "Şu an sınırımız dışında devam eden Barış Pınarı Harekâtı'nın en kısa surede bitirilmesi arzu ediyoruz. Bölgenin biran önce huzur ve güven ortamına kavuşmasını canı gönülden istemekteyiz." İfadelerini kullandı.

Bölgenin huzur ve güveninin dış güçlerle değil, Müslümanların kendi aralarındaki istişareler neticesinde çözüleceğini belirten Azboy "Huzur ve güvenin olmadığı yerde ekonomik toplantılarımızın hiçbir faydasının olmayacağı kanaatindeyiz. Bölgesel sorunlarımızın çözümü 10 binlerce kilometre öteden gelenlerle değil, kendi aramızda çözeceğimize ve İslam Devletleri arasında oluşturulacak adil bir yapı ile çözüleceğine inanıyoruz. Asr-ı Saadet döneminde ekonomik uğraşlar sosyal dengeyi sağlamak olup adaleti tesis etmiştir. İslam'ın dünyaya yayılmasında ve duyurulmasında en etkili yollardan biride adil ekonomik uğraşlar veren Müslüman tüccarlar olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Kurtuluş adil, çalışkan, güçlü, şuurlu ve üretken bir toplum inşasından geçmektedir"

Kurtuluşun adil ve şuurlu üretken bir toplumdan geçtiğini belirten Azboy "Kurtuluş adil, çalışkan, güçlü, şuurlu ve üretken bir toplum inşasından geçmektedir. Toplumu inşa etme uğraşımız için buradayız. HAKSİAD'ın kuruluş gayelerinden biri de üyelerimiz arasında tanışma, tanıştırma ve tanıtma ortamlarının oluşturulması olup, bölgesel toplantılarımız bu açıdan daha bir önem arz etmektedir. Bölgesel toplantılarımızın amacı, denizdeki dalga gibi hayat yolundan yol almaktır. Biliyoruz ki herkes kendi yanında ve çevresinde bunu yapmaya çalışıyor. Bu ilden ile, bölgeden bölgeye tüm ülkeye, ülkemizden tüm dünyayla iş birlikleri tesis edebiliriz. Bu toplantıda başta fikir alış verişi yapacağız. Tecrübe paylaşımı, imkân ve olanakların ortak kullanım, dayanışma ve istişarede bulunmaya çalışacağız. Öncelikle üyelerimizin ve arkadaşlarımızın kendi aralarında iş yapmalarını tavsiye ediyor ve hararetle savunuyoruz. Ortak olan iki kişinin birbirine ihanet etmemeleri hususunda üçüncüleri benim hadis-i şerifini hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler