Hac, sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadettir

Hac, sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadettir

Bingöl'de hacı adaylarına yönelik olarak düzenlenen seminerde konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, haccın çok önemli ve içinde sabır gerektiren bir ibadet olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı hac kuraları neticesinde Bingöl'de 334 kişinin kurada çıktığını ifade eden Müftü Genç, bu 334 kişiden 60 hacı adayının parasal sıkıntılardan dolayı kayıt yapamadığını ve onların yerine yedeklerin kayıt yaptığını belirtti.

Müftü Genç, il müftülüğü hac ve umre birimi tarafından hacı adayları için düzenlenen programda bir araya geldiklerini anımsatarak, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Müftü Genç, "Değerli kardeşlerim yaklaşık bir buçuk milyon insanın içerisinden yapılan kura sonucunda Bingöl'de 334 kardeşimiz hacca gitmeyi hak etmiştir. Bu önemli bir lütuftur. Çünkü herkesin sıra beklediği bu dönemde kuramızın çıkması bizim için önemli bir hadisedir. İçimizden bazıları bu kuraya yetişememiş, vefat etmiştir. Cenabı Allah onlara rahmet eylesin. Mukaddes topraklarda Mekke ve Medine'de hac yapmak isteyen, efendimizi ziyaret etmek isteyen kardeşlerimizin kotası belli, binde bir. Yani bir milyar 700 milyon Müslümanın içinde sadece bir milyon 700 bini hacca gitme imkanı var." ifadelerini kullandı.

"Bingöl'de hac kurası çıkan 60 hacı adayımız parasal sıkıntılardan dolayı gidemedi"

Genç, "60'a yakın kardeşimiz parasal imkanını kaybettiği için hacca kayıt olamadı. Gidemeyen hacı adayların yerine yedekte bekleyenlerin başvurularını yaparak gitme hakkını elde ettiler." dedi.

"Hac bir meşakkattir"

Haccın önemli bir ibadet olduğuna dikkati çeken Genç, "Biz oraya gezmeye gitmiyoruz. Sıkıntılarımız olacak, bazen yemeklerimiz damak tadımıza uygun olmayacak. Kaldığımız otelde bazen arıza olabilir.  Servisimiz bazen arıza verebilir. Dolayısıyla, biz o ruha göre kendimizi hazırlayacağız. Hac bir meşakkattir. Zor bir ibadettir. Sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadettir. Farzlarından sonra haccın en büyük sevabı orada birbirine yardımcı olmaktır. Yaşlılarımıza, hanım kardeşlerimize öncelik vereceğiz. Gençlerimiz kafiledekilere yardımcı olacaklar. Demek ki hac büyük bir ibadettir.  Çok büyük sebebi vardır. İslam'ın ana temel esaslarından birisidir." şeklinde konuştu.

Seminer programı,  2 gün boyunca hacı adaylarına yönelik eğitimle devam edecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.