Hacı adayları Vakfe duasını yaptı

Hacı adayları Vakfe duasını yaptı

Dünyanın farklı yerlerinden kutsal topraklara akın eden hacı adayları, Arafat Vakfe'sini yaptılar.

Dünyanın farklı yerlerinden kutsal topraklara akın eden hacı adayları, haccın rükünleri arasında yer alan Vakfe için Arafat'a çıktılar.

Kiminin araçlarla kiminin de yürüyerek Arafat'a çıktığı hacı adayları, burada açtıkları çadırlara yerleşerek dinlenmeye çekildiler.

Telbiye, tekbir ve salavatlar getirerek vakfe duasını okuyan hacı adayları, haccın vaciplerinden olan Müzdelife vakfesini yaptıktan sonra toplu halde Mina'ya hareket edecekler.

Müzdelife'de taş toplayarak Mina'daki çadırlara geçecek olan hacı adayları, daha sonra şeytan taşlamak üzere Cemerat'a hareket edecek.

Hacılar, şeytan taşlamanın ardından bayramın birinci günü ihramdan çıkarak saçlarını tıraş edecekler.

Öte yandan, hacı adaylarının vakfe yaptığı sırada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Vakfe duasını okudu.

Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği ve şehirlerin anası Mekke'de bulunduklarını söyleyen Görmez, Allah'tan, Müslümanlara birlik ve beraberlik vermesini istedi.

Görmez, "Ey bu mübarek arefe gününde, bu mübarek Arafat meydanında milyonlarca mümin yürekleri bir araya getiren, vakfesinde buluşturan lütufkâr Rabbimiz! Bu büyük ikramına, bu eşsiz ihsanına sonsuz şükürler ediyoruz. Bizler hor, hakir, zayıf, kullarınız. Tövbemizi, şükrümüzü, hamdimizi, övgümüzü, duamızı, niyazımızı ve bizleri kabul eyle ya Rabbi." dedi.

Müslümanların fitne, fesat, cehalet ve tefrika tufanlarında boğulduğunu dile getiren Görmez, "Bugün, insanlığı tufanlardan kurtaran Hz. Nuh’un yakarışıyla yalvarıyoruz sana. Rabbimiz, bizi hayırlı menzillere kavuştur, bereketli yerlere konuk eyle Allah’ım. Sen konuk edenlerin en hayırlısısın. Bizleri tufan misali ihanetlerden, fitnelerden, fesatlardan sen muhafaza eyle Allah’ım!" ifadelerini kullandı.

"Bugün, haksızlık karşısında zor durumda kalan Hz. Musa’nın duasıyla yalvarıyoruz sana." diyen Görmez, "Rabbimiz, Bizlere öyle nimet ver ki, bu nimet sayesinde hiçbir zaman mücrimlere arka çıkmayalım, onlarla aynı safta yer almayalım Allah’ım. Bizleri zalimlere zağarlık yapan zelil kimselerden eyleme Allah’ım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler