Haçlı değerleriyle örtüşen bir İslam'ı hakim kılmaya çalıştılar

Haçlı değerleriyle örtüşen bir İslam'ı hakim kılmaya çalıştılar

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, FETÖ’yü kast ederek, “İslam'ı dönüştürerek Vatikan’la uzlaştırarak, biraz daha Hıristiyan Haçlı değerleriyle örtüşen bir İslam'ı hakim kılmaya çalıştılar.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, beraberindekiler ile bazı temaslarda bulanmak üzere Şırnak'a geldi.

Şerafettin Havalimanında Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aşan tarafından karşılanan Aktay ve beraberinde Milletvekili Leyla Şahin Usta, Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı İffet Polat ve İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Erkan buradan Cizre Öğretmenevine geçti.

Burada Sivil Toplum Kuruluşları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Aktay, burada yaptığı konuşmada, AK Parti yönetiminden önce birçok yasak olan konuları kendi iktidarları süresince kaldırdıklarını anımsatarak, bunlardan birkaçının Kur'an-ı Kerim, ezan, başörtü, Kürtçe konuşma, Kürtçe yayın olarak sıraladı.

“Burası Kürtlerin de toprağıdır, Arapların da toprağıdır”

Hükümetin sadece Kürtlere yapılan zulmü değil kime zulüm yapılıyorsa hepsine karşı durduklarını söyleyen Aktay, şöyle dedi:

“Kim ben Müslüman'ım diyorsa göğsünü gere gere söyleyebiliyor kim de Müslüman değilse göğsünü gere gere söyleyebiliyor. Vaat etmek risk almak demektir. Biz bu riski aldık. Bu millete bu halka olan sevdamızı bu riski alarak kanıtladık. Bazıları bu hakkı yanlış yorumladı. Biz kendi insan hakları demokratikleşme programımız çerçevesinde gerçekleştirdiklerimizi bazıları silahla biz bu hakları aldık dedi. Bunların silahları Kürtlerin haklarını almalarını erkene çekmemiş geciktirmiştir. Eğer bunlar estirdikleri teröre rağmen biz bu ajandayı takip etmişsek bu AK Partinin başarısıdır. Bunu neden yapıyorlar, Kürtleri kendilerine borçlu çıkarmak için yapıyorlar. Burası Kürtlerin de toprağıdır, Arapların da toprağıdır. Dahası Türkiye dünyada ne kadar mazlum mağdur varsa Türkiye onların da toprağıdır. Böyle bir ülkeden üç beş tane terörist silahla hak falan alamaz:”

Siyasetten anlayan bir dil pekiştirdiklerini söyleyen Aktay, siyaset yolları kapalı diyerek dağa çıkan kimselerin bahanelerini AK Parti'nin ortadan kaldırdığını belirtti.

FETÖ’nün ilk anda eğitim hareketi, bir bilim hareketi olarak kendini meşrulaştırdığını belirten Aktay, “Kendini bütün insanlara şirin gösterdi bu FETÖ örgütü. Sonradan baktık ki onların din anlayışı ile bizim din anlayışımız arasında çok derin makasın olduğunu gördük. Temsil ettikleri ve iddia ettikleri din anlayışının normal Müslümanların din anlayışı ile hiç bir alakasının olmadığını görmeye başladık. İslam'a alternatif farklı bir İslam, daha ılımlı bir İslam demek suretiyle İslam'ı dönüştürerek, Vatikan’la uzlaştırarak, biraz daha Hıristiyan Haçlı değerleriyle örtüşen bir İslam'ı hakim kılmaya çalıştılar. Bugün devlet adına yapılan yanlışlıkların yüzde 80, 90'ı FETÖ terör örgütünün burada yerleştirmiş olduğu unsurların halka karşı yaptığı yanlışlar yüzünden olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“TBMM çatısı altında her şeyi söyleyebiliyorsanız eğer elinizdeki silahı indirin “ diyen Aktay, konuşmasının devamında,  “Elinizdeki silahla devlete bir şey yapamazsınız. Elinizdeki silahla Kürtleri rehin aldığınızı fark etmedik mi zannediyorsunuz. Demokratik özyönetim diye bir şeyden bahsediyorlar. Öz yönetimse işte Kürtler kendi kendini yönetiyor. Sizi meclise göndermiş, belediyelerini teslim etmiş. Ne yapıyorsunuz? Onlar öz yönetim derken şunu diyorlar aslında, siz Kürtleri bana bırakın ben istediğim gibi onların haracını alayım, çocuklarını dağa götüreyim. Kısacası bunlar Kürtlere değil örgüte özyönetim istiyorlar. Kürt meselesiyle örgütün bir alakası yok. Kürt meselesinin sahibi AK Parti’dir “

“Silahları bırakın devlet orada operasyon yapmasın”

Şırnak bölge insanın teröre karşı tavrını net olarak ortaya koyduğunu belirten Aktay, yaraların sarıldığını, devletin şefkat elinin değeceği zamanı yaşadıkları bir dönemde olduğunu aktardı.

Konuşmasının devamında Aktay şöyle dedi:

“Operasyonları, ‘Niye devlet orada operasyon yapıyor diyor’ malum parti temsilcileri, sen de terör yapma devlet de oraya operasyon yapmasın. Silahını bırak, vallahi devlet orada operasyon yapmaz. Devlet operasyon yapmaktan çok mu zevk alıyor. Bu operasyonların bir maliyeti var. Bugün eğer bu operasyonlara harcanan para Güneydoğu’ya harcanmış olsaydı emin olun Güneydoğu ayağa kalkardı. Aslında bu sizin hakkınızdı sizin hakkınızı bu terör örgütü, size hizmet olarak gelmesi gereken parayı bir tür israf ettiriyor.”

Şırnak Valisi Ali İhsan Su da, “Operasyonlarla terör örgütünün şehir içindeki yapılanmasını bitirdik, belini kırdık. Şimdi kırsalda da operasyonlarımız hızla devam ediyor. Şehir merkezlerinde de yine çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da bu çalışmalarla beraber hem altyapı ve üst yapı, imar ve zarar ödemeleri her alanda çok hızlı bir çalışmayı İdil, Cizre, Silopi ve Şırnak merkezde sürdürüyoruz. Bu konuda hükümetimiz bize her türlü desteği sağlıyor. Çok kıza zamanda buraların çok daha güzel yerlere geleceğini ifade etmek istiyorum. Gerçekten çok yeni, çok güzel şehirler yapılacak. Parklarıyla, bahçeleriyle, güzel evleriyle yaşanılabilir bir kent oluşturacağız. Ümit ediyorum bunlar da çok kısa bir sürede oluşacak. Bir yıl sonra baktığımız zaman buraları çok geniş çehreleri ile göreceğiz. Buraya gelmemiş olanlar belki buraları tanıyamayacaklar, o kadar güzel hale gelecek” şeklinde konuştu

Toplantı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin soru cevaplarından sonra sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler