Hafız Osman Şahin: Kur'an'ın muhafızı olmak büyük bir şereftir

​Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin hafızlığın bir şeref olduğunu belirterek ebeveynlerin çocuklarının hafız olması için özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Şahin, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayat kitabı ve şifa kaynağı olduğunu kaydetti.

Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayatında çok önemli bir yer tuttuğuna vurgu yapan Şahin şöyle konuştu:

"Hazreti Kur'an bizim hayat kitabımız, şifa kaynağımız, rahmet sebebimizdir. O sebeple Kur'an-ı Kerim'i 'Öğrenenler ve öğretenler en hayırlınızlardır." buyuruyor Peygamber Efendimiz. Ümmetin en hayırlısı olarak buyuruyor Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenleri. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizim hayat kitabımız, hidayet rehberimizdir."


'Hafızlar ümmetin şereflileridir'

Kur'an hafızlarının Peygamber Efendimizin müjdesine nail olacaklarını dile getirn şahin, "Peygamber Efendimiz başka bir hadis-i şeriflilerinde ümmetin en şereflilerinin hazfılar olduğunu bize beyan ediyor. Dolayısıyla Kur'an'ın hafızı olmak, Kur'an'ın muhafızı olmaktır. Kur'an'ın muhafızı olmak da büyük bir şereftir. 'Kur'an ile dost olanlar Allah'la dost olurlar.' buyuruyor Peygamber Efendimiz. Allah'la dost olmak Kur'an ile dost olmakla geçiyor. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek büyük bir şereftir. Yavrularımıza Kur'an-ı ezberletmeye, onları hafız yapmaya özen gösterelim. İnşallah Kur'an bize dünyada yoldaş, ahirette de şefaatçimiz olacak." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.