Hafızlık ve Kur'an-ı güzel okuma yarışması finali

Hafızlık ve Kur'an-ı güzel okuma yarışması finali

10. Türkiye Hafızlık ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Finali Manisa'da yapıldı.

MANİSA - Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 10. Türkiye Hafızlık ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Finali Manisa'da yapıldı.


Sultan Camisinde gerçekleştirilen finalde birinciliği İstanbul'dan İstinye Balabandere Camii İmam Hatibi Ahmet Yılmaz oldu.


Muğla Bodrum'dan Dağdelen Köyü Camii İmam Hatibi Fatih Şimşek ikinci olurken, Kahramanmaraş Ulu Camii Müezzini Ali Özkul ise üçüncü oldu.


Hafızlık ve Kuran yarışmasına katılan bütün yarışmacılara çeyrek altın, mesir ürünleri, kuru üzüm gömlek ve tişört verildi.


Kur'an hafızlarını dinlemeye gelen Manisalılar camiye sığmadı. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 1 Ekim 2013'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış töreninde verilecek.


Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, "Görevlilerimiz arasında hafızlık yarışmasının Türkiye finalini gerçekleştirdik. 9 bölgeden 9 arkadaşımız katıldı. Ve bunların arasında biraz önce komisyon başkanımızın ilan ettiği şekliyle sıralama gerçekleştirildi. Tabi biz çok coşkulu bir ayrıcalıklı bir gün yaşadık Manisalılar olarak. Bütün katılan görevlilerimizi tebrik ediyoruz. Onlar zaten buralara kadar gelmekle birinci olmuşlardır" dedi.


Kur'an yarışması birincisi İstinye Balabandere Camii İmam Hatibi Ahmet Yılmaz yarışma ile ilgili olarak, "Yarışmada birinci olmak nasip oldu. Nasip oldu diyorum altını çiziyorum. Buraya gelen bütün arkadaşlarımız iyi hafızlar. Hepsi bölgelerinden birinciliği alarak buralara geldiler" diye konuştu.


Yarışmada üçüncü olan aynı zamanda Görme Engelli olan Bodrum Dağdelen köyü Camii İmam Hatibi Ali Özkul ise, "Adana'da bölge birincisi olarak buraya geldik. Tabi üçüncü olduk. Güzel bir şey üçüncü olmakta bir derecedir. Tabi elbette herkes gibi bizde birincilik bekliyorduk. Hem müftülüğümüz olarak hem kendi şahsım olarak bekliyorduk, ama nasip değilmiş" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.