Hakkari Belediye Başkanının aracında molotof bulundu

Hakkari Belediye Başkanının aracında molotof bulundu

BDP'li Hakkari Belediye Başkanına ait resmi makam aracında molotof bombası yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

HAKKARİ  - Hakkari Belediye Başkanına ait resmi makam aracında molotof bombası yapımında kullanılan çok miktarda  malzeme ele geçirildi.

 

Konu ile ilgili olarak  Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Emniyet ekiplerinin dur ihtarına uymayan makam aracının polis ekiplerince durdurulduğu ve yapılan aramada çok miktarda Molotof yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği ifade edildi. Açıklamada, “Hakkari Belediye Başkanı'na ait makam aracı 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışması sonrası, görevlilerce durdurulan araçta yapılan aramada çok miktarda el yapımı bomba (EYB), molotof bombası yapımında kullanılan malzemeler, kalkan olarak kullanılan metal levhalar elde edilmiş, araç içerisinde belediye çalışanı olduğunu beyan eden iki şahıs bulunduğu anlaşılmıştır." denildi.

 

Açıklamada araçta  ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı: “16 kutu torpil olarak tabir edilen patlayıcı malzeme, çakmak gazı tüpü, çok sayıda cam bilye, çok sayıda çivi, 7 adet bant, 1 paket pamuk, 14 adet kutu kola, 84 adet molotof bombası boş şişesi, 2 bidon benzin, bez parçaları, 2 adet torpil tüfek rampası, 3 adet sprey boya, 4 adet kalkan olarak kullanılan metal levha, 10 adet sapan”
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.