Hakkâri sınırında askerlerin vurduğu 2 kişi yaralandı

Hakkâri sınırında askerlerin vurduğu 2 kişi yaralandı

​Hakkari’nin Derecik ilçe kırsalında 2 sivilin, "kaçakçı" oldukları gerekçesiyle askerler tarafından vurulduğu belirtildi.

Olay, Irak Kürdistanı sınırındaki Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Samanlı köyünün Çemekûrk (Derindere) bölgesinde meydana geldi.

İddialara göre, 17 yaşındaki Celil Ekinci ve 21 yaşındaki Şahap Şendul isimli iki genç, askerler tarafından "kaçakçı" oldukları gerekçesiyle vuruldu.

Vurulan gençlerin yakınları tarafından olay yerinde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, askerlerin yüksek sesle "Senin ne işin var lan burada?" dediği duyuluyor.

Bunun üzerine sivillerin "Mecburuz, biz terör değiliz. Terör olsaydık silah taşırdık. Sadece sigara var." diyerek sınır ticareti yaptıklarını anlatmaya çalıştıkları duyuluyor.

Kendilerine bağırılmamasını ve yaralıların olduğunu belirten siviller, sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesini talep ediyor.

Olay sonrası yaralıların hastaneye kaldırıldığı, Şendol'un tedavisinin ardından taburcu olduğu, karnından yaralanan Ekinci'nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren: Olay yerindeki son iki yılda yaşanan üçüncü hak ihlali

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren  de olaya ilişkin Twitter hesabında açıklama yaptı.

Eren söyledi: "Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Samanlı köyünün Çemekûrk (Derindere) mevkiinde, 18 Mayıs 2021 tarihinde Celil Ekinci (17) ve Şahap Şendul (21) isimli yurttaşlar güvenlik güçleri tarafından kaçakçı oldukları gerekçesiyle ve uyarıda bulunulmaksızın yaralanmışlardır. Sınırın sıfır noktasında bulunan olay yerinde son iki yılda yaşanan üçüncü hak ihlali. Çoğunlukla çocukların olayın mağduru olduğu bu örnekle de görüldüğü üzere Kürtler söz konusu ise insan hakları bir teferruattır. Olayın takipçisi olup kamuoyunu bilgilendireceğiz." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.