Hakkâri Valiliğinden HDP Hakkâri Milletvekilinin piknik iddiasına ilişkin açıklama

Hakkâri Valiliğinden HDP Hakkâri Milletvekilinin piknik iddiasına ilişkin açıklama

​Hakkâri Valiliği, Derecik ilçesindeki askeri alanda yaşanan olayla ilgili HDP Hakkâri Milletvekilinin, "bir gencin piknik alanında askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralandığı" iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Derecik'te bir gencin dün öğle saatlerinde piknik alanında askerler tarafından açılan ateş nedeniyle yaralandığını söyledi.

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, 30 Aralık 2020 günü saat 13.00 sıralarında Derecik ilçesi Samanlı bölgesinde, sınırı korumakla görevli 1216 rakımlı Tepe Üs bölgesi ile sınır hattı arasında kalan askeri yasak bölge içerinde 6 şüpheli şahsın görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Görevli personel tarafından; sınıra ve üs bölgesine yakınlığı nedeni ile olası fotoğraf çekme veya kaçakçılık gibi sınır güvenliğini tehdit eden olayların engellenmesi maksadıyla şahısların bölgeden uzaklaşmaları yönünde ikazda bulunulmuş, şahısların mukavemet etmesi neticesinde yaşanan arbede esnasında havaya ikaz ateşi açılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Olayın ardından hafif yaralandığı görülen Reşit Ekinci (26) tedavisi için sağlık kuruluşlarına sevk edilmiş, yapılan muayenesinde; yara bölgesinde şişlik, cilt altında 3 mm’lik çok sayıda lezyonun dikkat çektiği ve küçük metalik yabancı cisimlerin lehine değerlendirmelerin yapıldığı ifade edilmiştir. Şahıs ayakta tedavisi yapılmasına müteakip taburcu edilmiş, olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Olay 30 Aralık 2020 tarihinde sınır hattında Askeri Yasak Bölge içinde gerçekleşmiş olup, bölgenin piknik alanı olmadığı açıktır. Zaman ve mekân açısından, Hakkâri HDP Milletvekilinin 'piknik iddiası' doğru olmayıp, olay yukarıda açıklandığı şekildedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.