Hakkari ve Yüksekova'da kepenkler yine kapalı

Hakkari ve Yüksekova'da kepenkler yine kapalı

Yüksekova'da dün yaşanan polis müdahalesi sırasında 2 kişinin ölmesinin ardından, bugün Hakkari kent merkezi ile Yüksekova'da kepenkler açılmadı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEYA-DER) üyelerinin, PKK 'lılara ait mezarların tahrip edilmesi gerekçesiyle yaptığı basın açıklamasından sonra çıkan olaylarda 2 kişinin ölmesi ardından, bugün Hakkari kent merkezi ile Yüksekova'da kepenkler açılmadı.

Yüksekova İlçesi'nde dün bir araya gelen yaklaşık 400 kişi, PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğini protesto ederek Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar daha sonra ilçe merkezine dönerek, Cengiz Topel Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından grupta bulunanlar dağılırken, yüzleri kapalı bir grup güvenlik önlemi alan polislere taş atmaya başladı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polisler arasında kovalamaca başlayınca, esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Olaylar sırasında Eski Cezaevi Kavşağı'nda silah sesleri duyulmaya başlandı. Burada açılan ateş sırasında kurşunların isabet ettiği 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir ağır yaralandı. Amca-yeğen oldukları belirtilen iki kişi kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcının ilk incelemesinin ardından da otopsi için cenazeler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.