Hakkari ve Yüksekova'da Operasyon: 9 Gözaltı

Hakkari ve Yüksekova'da Operasyon: 9 Gözaltı

Hakkari ve Yüksekova ilçesinde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, son zamanlarda çıkan olaylara karıştıkları ve yeni saldırı hazırlıkları içerisinde oldukları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

HAKKARİ - Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il merkezi ve Yüksekova'da çıkan olaylara karıştıkları ve yeni saldırı hazırlıkları içerisinde oldukları iddia edilen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Hakkari ve Yüksekova'da eşzamanlı operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, gözaltına alınan 9 kişinin, PKK adına silahlı el bombalı, molotof kokteylli saldırı hazırlığı içerisinde bulundukları, farklı yerlere gerçekleştirilen bombalı, molotof kokteylli, havai fişekli, taşlı saldırı eylemlerini organize ettikleri iddia edildi.

 

Açıklamada ayrıca zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, eylemlerde kullanılacağı tespit edilen patlayıcı madde, 2 adet savunma tipi el bombası, bol miktarda değişik çapta, uzun ve kısa namlulu silahlara ait fişekler ve 21 adet molotof kokteyli ele geçirildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.