Hakkari Yüksekova'da Ölen Göstericinin Silahlı Görüntüsü Çıktı

Hakkari Yüksekova'da Ölen Göstericinin Silahlı Görüntüsü Çıktı

Hakkari'de polisle girdiği silahlı çatışmada ölen göstericinin, silahlı görüntüleri ortaya çıktı.

Hakkari'de polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Rojhat Özdel'in "silahlı" görüntüleri, basın mensuplarına dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 06-07 Aralık 2013 tarihlerinde Yüksekova'da yaşanan olayları bahane eden grupların, ilçe merkezinde korsan gösteri yaptığı belirtildi. Gösteriler sırasında güvenlik güçlerine yönelik ateşli silah ile saldırıda bulunan bir kişinin, kamera kayıtlarında tespit edildiği vurgulanan açıklamada, "Ekiplerimizce yapılan uyarılara rağmen silahla saldırıya devam etmesi üzerine çıkan çatışmada, şahıs kullandığı silahla yaralı olarak ele geçirilmiş ve kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir" denildi. 

Emniyetin basın mensuplarına dağıttığı MOBESE görüntülerinde de yol kenarındaki kömür torbalarının arkasına gizlenen yüzü maskeli bir kişinin, silahla polislere ateş etmesi görülüyor. Bu arada, polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Özdel'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Yüksekova'ya getirilerek, Akalın köyü mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, yaşanan olayları provokasyon olarak nitelendirerek, ilçe halkını provokasyonlara karşı sağduyulu olmaya davet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.