Hakkari Yüksekova'da PKK operasyonları

Hakkari Yüksekova'da PKK operasyonları

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde keşif yapan kadın PKK'linin verdiği bilgiler ışığında saldırı hazırlığındaki 1 kişi yakalanırken 4 cinayet aydınlatıldı, 13 şüpheli gözaltına alındı. Çukurca'daki operasyonda da 2 PKK'li öldürüldü.

Hakkari Valiliği, geçtiğimiz günlerde saldırı yapmak için keşif çalışmasında bulunan kadın PKK'linin verdiği bilgiler doğrultusunda saldırı hazırlığındaki bir kişinin yakalandığını, 13 şüphelinin de gözaltına alındığını açıkladı. Çukurca'daki operasyonda da 2 PKK'li öldürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, 21 Temmuz'da Yüksekova İlçesi Belediye Başkanına eylem yapmak için keşif çalışmasında bulunan E.Ç. isimli kadın PKK'linin yakalandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, E.Ç den elde edilen bilgiler doğrultusunda S.P. isimli PKK'linin de bombalı eylem hazırlığında iken emniyet mensuplarınca yapılan operasyon sonucu yakalandığı, S.P’nin yer göstermesi sonucunda çeşitli saldırılarda kullanmak üzere saklamış olduğu 14 kilo patlayıcı madde ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "S.P isimli bölücü terör örgütü mensubundan edinilen bilgiler sonucunda İlimiz Yüksekova İlçesinde işlenen 4 cinayet de aydınlatılmıştır. Söz konusu 4 cinayetin E.A. tarafından planlandığı ve cinayetlerin E.A. ve beraberindeki bir bölücü terör örgütü mensubu tarafından işlenmiş olduğu tespit edilmiştir. Bu bilgiler ışığında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak İlimiz Yüksekova İlçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı anlaşılan 13 şüpheli şahıs, yapılan eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan çok sayıda örgütsel doküman, uzun namlulu silah ve el bombası ele geçirilmiş olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

2 PKK'li öldürüldü

Öte yandan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonda da 2 PKK'li öldürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Güven Dağı güneyinde 2 PKK'linin insansız hava aracıyla tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, tespit edilen PKK'lilerin bölgeye düzenlenen hava harekatı sonucunda öldürüldüğü kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.