Hakkari’de 11 PKK’li öldürüldü

Hakkari’de 11 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca kırsalında devam eden dünkü operasyonlarda 11 PKK’linin öldürüldüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, önemli yurt içi olaylar başlığı altında yaptığı yazılı açıklamada Hakkâri’de devam eden operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Şemdinli’de 5 PKK’li öldürüldü

Açıklamada, dünkü operasyonlarda Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca Güvenli-Erdemli Karayolunda yapılan yol kontrolünde, menfeze yerleştirilmiş bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek etkisiz hale getirildiği, yapılan aramalarda bir el bombası ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Çukurca’da 6 PKK’li öldürüldü

Çukurca’da devam eden operasyonlarda ise saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 6 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi. operasyonlar kapsamında şu ana kadar öldürülen toplam PKK’li sayısının ise 207 olduğu kaydedildi.

Operasyon bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetinde, telsiz düzenekli üç el yapımı patlayıcı tespit edilerek, yerinde kontrollü bir şekilde imha edildiği belirtildi.

Çatak’ta 1 korucu öldürüldü

Açıklamada ayrıca Van’ın Çatak ilçesinde yol kesen bir grup PKK’li tarafından, aracı durdurularak alıkoyulan bir Geçici Köy Korucusunun öldürüldüğü ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.