Hakkari'de 15 Temmuz programı düzenlendi

Hakkari'de 15 Temmuz programı düzenlendi

FETÖ'nün geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Hakkari'de anma programı düzenlendi.

Hakkari Valiliği, Üniversite ve İl Müftülüğü tarafından, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma" programı düzenlendi.

Hakkari Üniversitesine bağlı Çölemerik Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen programa; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof . Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri ve Üniversitenin akademik personelleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan program, din görevlilerinin sala okuması ve Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti. Ardından Hakkari Valisi Toprak, 15 Temmuz darbe gecesi ülke genelinde yaşananlarla ilgili konuşma yaptı.

Vali Toprak, geçen yıl ülkenin çok önemli bir badireyi atlattığını, bunun hiçbir zaman unutturulmaması gerektiğini dile getirdi.

Toprak, "Kökeni dışarıda olan ve uzun yıllardır, yaklaşık 40-50 senedir belli bir program dahilinde devletimizin her kademesine sızıp sonunda bir darbe ile sonuçlandırılacakları hain bir plan denemesi, geçen sene 15 Temmuz itibariyle 2016 yılında halkımızın feraseti, demokrasiye bağlılığı, iradesine sahip çıkması, Cumhurbaşkanımızın, sayın Başkomutanımızın talimatlarını yerine getirerek bu cesareti ortaya koyması ve inanılmaz bir cesaret göstererek bu plan hüsranla sonuçlandı. Hiç bir darbenin savunulacak yanı olamaz. Bütün darbeler milli iradeye, devlet yönetimine vurulmuş  ve akamete uğratıp akasında da yıllardır çekeceğimiz sıkıntıların geleceği tepeden inme hareketlerdir. Bu darbenin akamete uğraması ve başarısızlıkla sonuçlanması halkımızın bu büyük cesaretinin yanında şerefli ordumuzun içerisindeki kahraman komutanlar, emniyet teşkilatımızın kahraman ve cesur çocuklarıyla birlikte engellendi. O gece saat 24.00'ten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkomutanımın çağrısıyla da halkımızın almış oldukları talimatı yerine getirmek için şehir merkezlerine, meydanlara, Türkiye Büyük Millet Meclisine, Havaalanına hemen harekete geçtiler. Başlarına ne geleceklerini düşünmeden, ölebileceklerini bile bile yanlarındaki arkadaşları, ağabeyleri, ablaları kanlar içinde yerde serildiği halde cesaretlerinde bir gram azalma olmadan  bu kardeşlerimiz , bu hainlerin kullandığı fakat yine bize ait olan silah ve tankların önüne set oldular. Bunun sonucunda da 240 kahraman evladımız hakkın rahmetine kavuştu. Öncelikle bu şehitlerimizi minnet ve şükranla anmayı bir borç biliyorum. Bugün bayrağımızın özgürce dalgalandığı bir ülkede yaşamaya devam ediyorsak öncelikle  bu şehitlerimize borçluyuz." dedi.

Program, Müftü Faruk Gürbüz'ün 15 Temmuz Şehitleri için okuduğu dua eli son bulurken, Vali Toprak ve beraberindeki yetkililer, 15 Temmuz darbe gecesinde yaşanan olaylar, darbeci askerler ve şehitlerin resimlerinin yer aldığı fotoğraf sergisini gezdi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.