Hakkari’de 2 PKK’li öldürüldü, 1 kadın cesedi bulundu

Hakkari’de 2 PKK’li öldürüldü, 1 kadın cesedi bulundu

Hakkari’de kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten askerlerce PKK’li bir kadına ait ceset bulunurken, 2 PKK’li de öldürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten askerler, PKK’li bir kadına ait ceset buldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerince PKK/KCK’lilerin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamda 7 Ağustos'ta Şemdinli ilçesi Balkayalar Mahallesi kırsal alanında icra edilen arama tarama faaliyetinde PKK’li bir kadına ait ceset bulundu.

Ceset ile birlikte AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 6 şarjör, 3 el bombası, telsiz ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan, Yüksekova ilçesinde bir polisin hayatını kaybettiği, 8 polisin yaralandığı saldırısının faili olduğu belirlenen PKK’li iki kişi öldürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, “3 Ağustos'ta Yüksekova ilçesi Yukarı Ölçekli köyü yakınlarında bir polis özel harekat personelinin şehit olması ve 8 polis özel harekat personelinin de yaralanmasına neden olan konvoya el yapımı patlayıcı madde (EYP) ile saldırı olayının faili 2 bölücü terör örgütü mensubu 8 Ağustos'ta saat 10.30 sıralarında ilimiz Yüksekova ilçesi Onbaşılar köyü Çamdalı kırsal alanında bulunan bir mağarada tespit edilmiştir.” denildi.

Yapılan ‘teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verildiği aktarılan açıklamada, çıkan çatışma sonucu PKK’li iki kişinin saat: 18.00 itibarıyla etkisiz hale getirildiği ve konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler