Hakkâri'de 2 PKK'li yakalandı

Hakkâri'de 2 PKK'li yakalandı

Hakkâri'de aranan bir PKK'linin yakalandığı, bir PKK'linin teslim olduğu ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Hakkâri'de aranan bir PKK'linin yakalandığı ve bir PKK'linin teslim olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "13 Şubat 2018 günü ilimiz Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi sınır hattında, Suriye’de bulunan PYD/YPJ bölücü terör örgütü içerisinde 2 yıldır silahlı olarak faaliyet gösteren bir bayan bölücü terör örgütü mensubu, kurulan irtibat ve ikna çalışmaları sonucu teslim olmuştur.

16 Şubat 2018 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Yeniköprü Jandarma Karakol Komutanlığı Yol Kontrol Noktasında yapılan uygulamada 'Terör Örgütüne Üye Olma' ve 'Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma' suçlarından arama kaydı olan bir şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikatların devam ettiği belirtildi.

Yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkâri merkezde bir evde ve mağarada yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Valilik açıklamasında, "14 Şubat 2018 günü ilimiz Merkez Ceylanlı köyü Gelinli Mezrası kırsal alanında icra edilen arazi arama tarama faaliyeti neticesinde, bir mağarada yapılan aramada; AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 96 fişek, 3 şarjör ve 250 metre EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneğine ait kablo ele geçirilmiştir.

15 Şubat 2018 günü ilimiz Merkez Konak köyü Zavita Mezrasında ikamet eden bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 300 fişek ve 2 şarjör ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikatların devam ettiği ifade edildi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler