Hakkari'de bazı eylem ve etkinlikler yasaklandı

Hakkari'de bazı eylem ve etkinlikler yasaklandı

Hakkari'de oturma eylemi, açlık grevi, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler 30 gün süreyle yasaklandı.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, oturma eylemi, açlık grevi, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki eylem ve etkinliklerin 30 gün süreyle yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı toplantı, tören, şenlik, karşılama, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan miting, basın açıklaması, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun üçüncü bölüm Şiddet Hareketlerinde Alınacak Tedbirler başlıklı 11'inci maddesinin 'm' bendi gereğince 1 Şubat 2018 tarihi ile 2 Mart 2018 tarihi de dahil olmak üzere 30 gün süre ile mevzuat hükümleri doğrultusunda mahallin en büyük mülki idare amirinin iznine bağlanması uygun görülmüştür." denildi.

Oturma eylemi, açlık grevi, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki eylem ve etkinliklerin de aynı hükümler doğrultusunda Hakkari il merkezi ve ilçelerinde 1 Şubat 2018 ile 2 Mart 2018 tarihi de dâhil olmak üzere 30 gün süre ile yasaklanmasına karar verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.