Hakkari’de bazı yerler Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi

Hakkari’de bazı yerler Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada emniyet ve asayişi temin etmek amacıyla, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçeleri ve bağlı köylerinde bulunan bazı bölgelerin 4 ile 18 Mart tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçeleri ile bağlı köylerinde bulunan bazı bölgelerin 4 ie 18 Mart tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiği bildirildi. 

Hakkari Valiliği açıklamasında, “İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında,  Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşların   can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi,  her türlü  saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde  2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince, Şemdinli Çukurca ile Yüksekova İlçeleri ve bağlı köy sınırlarındaki bazı yerlerin 04 Mart 2016 günü saat 00:00:01’den 18 Mart 2016 günü saat 23:59:59’a kadar “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği  belirtilerek, ”Vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan edilen yerler ile ilgili geniş açıklama, Hakkari Valiliği’nin internet sitesinde yer almaktadır. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.