Hakkari’de çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari’de çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesi kırsalında arama-tarama çalışmalarında PKK tarafından kullanıldığı değerlendirilen toprak altına gömülü vaziyette çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesi Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası kırsal alanında yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde,   tespit edilen noktalara yönelik yapılan geniş çaplı operasyonda, Beyazdere mevkiinde toprak altına gömülü vaziyette vaziyette çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.  

Valilik açıklamasında, ele geçirilen silah ve mühimmatlar şu şekilde sıralandı: “1 adet 12,7 Doçka silah, 1 adet Bixi marka silah, 1 adet RPG-11 roketatar, 1  adet RPG-7 roketatar,  1 adet Kanas marka silah,  3 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 3  adet RPG-11 Antitank mühimmatı, 2 adet Roketatar sevk fişeği,  2 adet el bombası, 1 adet el dürbünü,  2 adet sırt çantası, 3  adet kutuluk, 1  adet basma düzenekli EYP(el yapımı patlayıcı), EYP(el yapımı patlayıcı) ve mayın yapımında kullanılmak üzere çok sayıda çöp poşeti, bant, kablo, çeşitli sayıda mühimmat ve silahlara ait şarjör ele geçirilmiştir. “

Açıklamada konu ile ilgili adli tahkikatın devam etttiği ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.