Hakkari'de Kobanê Yürüyüşünde Olaylar çıktı

Hakkari'de Kobanê Yürüyüşünde Olaylar çıktı

Hakkari'de Kobane kentine IŞID tarafından düzenlen saldırıları protesto etmek için toplanan grup, basın açıklamasının ardından zırhlı araçları taşladı.

Hakkari'de IŞID'ın Kobane'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen yürüyüş sonrası olaylar çıktı.

AK PARTİ BİNASI ÖNÜNDE SON BULDU

Hakkari'de Rojava'nın Kobane kentine IŞID tarafından düzenlen saldırılar bugün kent merkezinde düzenlen kitlesel yürüyüş ile protesto edildi. DÖKH tarafından düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. DBP Hakkari il binası önünde başlayan yürüyüş bulvar caddesi boyunca devam ederek AK Parti il binası önünde son buldu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Kadın, erkek, çocuk binlerce kişinin destek verdiği yürüyüş öncesi bazı kadınlar AK Parti il binası önünde bir saat boyunca oturma eylemi yaptı. Yürüyüş son bulduğu Ak Parti il binası önünde oturma eylemi yapan kadınlarla birleşen binlerce kişilik kalabalık, burada bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasından sonra kalabalık yarım oturma eylemi yapıp Rojava'nın Kobane kentine destek ve onların yanında olduklarını göstermek için marşlar okuyup sloganlar attı.

YÜZLERİ MASKELİ GRUPLAR OLAY ÇIKARDI

Yürüyüş bitiminde DBP il binası önüne dönülürken yüzleri maskeli bir grubun, Bulvar Caddesi üzerinde güvenlik önlemi alan zırhlı araçları taşlamasıyla olaylar başladı. Çıkan olaylarda yüzleri maskeli göstericiler polise taş ve hava fişek atarken, polis ise biber gazi ve plastik mermi ile karşılık verdi. Çarşı merkezi tamamıyla boşalırken, olaylar mahallelere sıçradı ve hala devam ediyor. Olaylar esnasında bir kişinin hafif yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken, çoğu iş yerinin camları ve tabelalarının da kırılarak kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.