Hakkâri'de mühimmat ele geçirildi

Hakkâri'de mühimmat ele geçirildi

Hakkâri'nin merkez ve ilçelerinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Hakkâri'nin merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinin kırsal alan ve mahallerinde yapılan operasyonlar sonucunda, çok sayıda silah, mühimmat, el bombası, patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında dün Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinin kırsal alan ve meskûn mahallerinde operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda; 2 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, LMGK piyade tüfeği, 300 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, el dürbünü, 3 büyük tüp, 5 küçük tüp, işaret fişeği tabancası, 10 işaret fişeği tabancası mühimmatı, 120 mm top mühimmatı, 24 roketatar mühimmatı, 20 roketatar sevk fişeği, bin 125 adet bixi mühimmatı, 23 el bombası, 31 adet el bombası fünyesi, 2 kilo 800 gram C4 plastik patlayıcı, bir kilo 200 gram kırmızı renkli plastik patlayıcı, 18 kilo TNT patlayıcı, 600 metre kablo ile hazırlanmış EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği, konserve kutu ile hazırlanmış EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği, 6 telsiz düzenekli elektronik devre, 100 metre beyaz antikrom kablo, 10 metre kırmızı renkli infilaklı fitil, 7 metre kırmızı renkli saniyeli fitil, 90 mavzer mermisi, 5 bin 420 paket gümrük kaçağı sigara ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikatın devam ettiği ifade edildi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler