Hakkari'de özel güvenlik bölgesi ilanı

Hakkari'de özel güvenlik bölgesi ilanı

​Hakkari merkezi ile 4 ilçesindeki bazı alanlar 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezi, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ve Derecik ilçeleri sınırlarında bulunan bazı alanların 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, Devletimizin ve Milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır." denildi.

Açıklamada, bu tedbirler kapsamında, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri kanunu gereği Merkez, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ve Derecik ilçeleri sınırlarında bulunan 5 bölgenin 16 Temmuz 2019'dan 30 Temmuz 2019'a kadar  “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği ve bu alanlara vatandaşların izinsin girişinin yasaklandığı belirtildi.

Söz konusu bölgelere Valiliğin internet sitesinde ulaşılabiliyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler